Що приготувати на сніданок: три небанальних страви з яєць

20 березня 2020, 09:05
Рецепти смачних сніданків з яєць

Сніданок з яєць

Страви з яєць на сніданок – прекрасний початок дня. Курячі яйця містять комплекс вітамінів групи B, важливих для здоров'я шкіри, нігтів, волосся та нервової системи. Завдяки амінокислотам і білку цей продукт допомагає уповільнювати процес старіння. А ще вживання яєць сприяє зникненню пігментних плям.

Читайте також:

Реклама

Якщо ви не знаєте, як оригінально приготувати яйця на сніданок, зверніть увагу на наші рецепти. Ви обов'язково знайдете варіант на свій смак.

Сендвіч "Крок-мадам"

Тельці люблять ситно поїсти, їхній сендвіч – "Крок-мадам" / Фото: Pinterest

Час приготування:

Реклама
  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 6 скибочок тостового хліба
  • 6 шматочків карбонаду за розміром хліба
  • 80-100 г сиру грюйер
  • 20 г дижонской гірчиці
  • Вершкове масло – за бажанням
  • 3 яйця

Для соусу бешамель:

  • 1-2 ст.л. борошна
  • 30 г вершкового масла
  • 300 мл молока
  • 1/4 ч.л. мускатного горіха

Дивіться відео, як зробити незвичний омлет:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Сир натерти, свинину нарізати.
  2. Для соусу бешамель в ковшике розтопити вершкове масло. Додати борошно і перемішати до утворення грудок (близько однієї хвилини). Додати частинами молоко. Коли суміш загусне, додати ще – і так далі. Коли вийде суміш, схожа за консистенцією на манну кашу, прибрати з вогню, додати сіль, мускатний горіх і 20-30 г сиру.
  3. Накрити кришкою, щоб не утворювалася плівка.
  4. Хліб для тостів змастити маслом з одного боку і відправити в духовку на п'ять хвилин при 200 °C, щоб підсмажився.
  5. Підсмажений хліб змастити гірчицею, покласти зверху свинину, насипати сир, накрити другим шматком хліба і полити соусом.
  6. Поставити в духовку ще на 5-10 хвилин при 200 ° C.
  7. Обсмажити яйця до готовності.
  8. Дістати сендвічі, покласти на них зверху по яйцю.

Яєчня з лососем і авокадо

Яєчня з лососем і авокадо / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. олії
  • 2 свіжих яйця
  • 2 тонких скибочки слабосоленого або копченого лосося
  • Невеликий пучок руколи
  • 1/4 авокадо, нарізаного кубиками
  • Трохи свіжовичавленого лимонного соку
  • Сіль, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте яйця на рослинній олії, посоліть і поперчіть.
  2. Перемішайте кубики авокадо з руколою, викладіть на тарілку разом з скибочками лосося. Збризніть все лимонним соком і посипте щіпкою перцю.
  3. Як тільки яйця повністю приготуються, перекладіть їх на тарілку і відразу ж подавайте.

Рулет з омлету з беконом, сиром і зеленню

Омлет с беконом та сиром

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 велике яйце
  • 2 ст.л. нарізаного кропу
  • 2 ст.л. молока
  • 2 скибочки бекону
  • 2 ст.л. вершкового сиру або м'якого сиру
  • 1/2 пучка шпинату

Спосіб приготування:

  1. Шпинат припустіть на сковороді, поки він не стане м'яким, відкладіть на тарілку.
  2. Бекон обсмажте на антипригарной сковороді без масла, перекладіть на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
  3. Збийте яйце з молоком і посмажте тонкий омлет на тій же сковороді, де смажився бекон.
  4. Перекладіть готовий омлет на лист пергаменту. Зверху викладіть вершковий сир, скибочки бекону, шпинат. Поверніть у вигляді рулету і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати паровий омлет . "Сьогодні" також писали, як зробити яблучні грінки з корицею.