Кекси з яєць, запечені в духовці з різними добавками, – прекрасна заміна класичного омлету . Вони прості в приготуванні, смачні і дуже корисні, так як готуються з мінімумом олії. Крім цього, яєчні кекси можна заморозити, а вранці тільки розігрівати в мікрохвильовці.
Дивіться відео, як приготувати омлет з плавленим сиром:
Яєчні мафіни з грибами і шпинатом
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 10-12 яєць
- 1/2 чайної ложки морської солі
- Рослинна олія
- 1 чашка замороженого або свіжого шпинату
- 1 чашка тонко нарізаних грибів
- 1/4 чашки дрібно нарізаної зеленої цибулі
- 1 1/2 – 2 чашки тертого сиру (Чеддер або пармезану)
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °С. Розбийте яйця у велику мірну чашку. Додайте сіль і збовтайте вінчиком.
- Змастіть форму для мафінів з олією. Розділіть шпинат, гриби, зелена цибуля і сир між формочками, потім акуратно додайте яйця, залишаючи приблизно сантиметр до верху.
- Випікайте протягом 20-25 хвилин або до тих пір, поки дерев'яна паличка, вставлена в центр мафінів, не буде виходити сухою.
- Дістаньте з духовки, дайте охолонути протягом декількох хвилин, а потім перекладіть на тарілку за допомогою лопатки.
- Подавайте мафіни відразу ж або охолодіть і перекладіть в герметичний контейнер, після чого поставте в холодильник. Їх можна поставити в морозилку і зберігати там до місяця.
Яєчні мафіни з перцем і помідорами
Час приготування:
- 20 хвилин
Інгредієнти:
- 6 яєць
- 2 помідори
- 1 болгарський перець
- 50 г борошна
- 60 г тертого сиру
- 20 мл олії
- Сіль, перець – за смаком
- Свіжий або заморожений шпинат – за смаком
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування:
- Збийте яйця, поступово додаючи борошно.
- Додайте нарізані овочі і тертий сир в яєчну суміш.
- Форми для кексів змастіть олією і наповніть яєчною масою.
- Випікайте в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 15 хвилин. Подавайте яєчні мафіни теплими.
Яєчні мафіни з брокколі
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 400 г заморожених суцвіть брокколі
- 8 яєць
- 4 ст. л. борошна
- 1 стакан молока
- 1 пучок свіжої зелені
- Масло вершкове – для змазування формочок
- Сіль морська і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Броколі відварити в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і обдайте крижаною водою.
- Яйця збийте з молоком, просійте борошно, додайте дрібно нарізану зелень, посоліть, поперчіть. Добре перемішайте.
- Форми для запікання змастіть вершковим маслом.
- Столовою ложкою викладіть тісто і в серединку вставте суцвіття брокколі.
- Випікайте при 180 °C протягом 15 хвилин або до готовності.
Порада: в мафіни можна додати сир – твердий або бринзу.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пишний омлет з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом омлету в мультиварці з помідорами і сиром.