Що приготувати на сніданок влітку: ТОП-5 рецептів

17 червня 2020, 08:54
Рецепти незвичайних страв для літнього сніданку з фото

Млинці з полуницею

Дієтологи не втомлюються повторювати, що сніданок – головний прийом їжі. Влітку приготувати смачний і корисний сніданок набагато простіше, адже під рукою завжди є свіжі ягоди, фрукти, овочі і зелень.

Пропонуємо рецепти смачних, а головне – здорових сніданків, як швидких – для робочих днів, так і тих, що потребуют більше часу на приготування, – для вихідних.

Реклама

Омлет зі шпинатом і сиром

Омлет зі шпинатом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

Реклама
  • 50 г шпинату
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1/4 ріпчастої цибулі
  • 2 яйця
  • 1 зубчик часнику
  • 30-50 г сулугуні
  • Дрібка солі
  • Кілька гілочок петрушки

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Нарізати кубиками цибулю. Дрібно нарізаний часник разом з цибулею обсмажити до напівготовності на сковороді з олією.
  2. Очистити і добре промити шпинат. Додати до цибулі з часником і обсмажити ще 1-2 хвилини, посолити. Залити трохи збитими яйцями і ще раз посолити.
  3. Додати посічену петрушку, посипати нарізаним кубиками сиром і накрити кришкою, щоб сир розплавився.
  4. Подавати омлет разом з цільнозерновим хлібом, свіжими овочами та будь-якими соусами на ваш смак.

Дивіться відео, як зробити сирно-бурякову запіканку з апельсином:

Реклама

Цільнозернові сендвічі з куркою і овочами

Сендвічі для пікніка

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 8 скибочок цільнозернового хліба
  • 1 пучок редиски
  • 2 свіжі огірки
  • 100 г бринзи або твердого сиру
  • 100 г вершкового сиру
  • 200 г запеченого курячого філе
  • 1 червона цибулина
  • Кілька пір'їн зеленої цибулі
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Редиску і огірки вимити і нарізати кружечками.
  2. Куряче філе порізати тонкими скибочками.
  3. Цибулю очистити і нарізати кільцями.
  4. Бринзу або твердий сир нарізати тонкими пластинками.
  5. Кожну скибочку хліба намазати вершковим сиром. На чотири шматочки хліба викласти кружечки редису. На дві скибочки хліба розкласти пластини бринзи і шматочки огірка. Потім ще на два шматочки хліба викласти кільця цибулі і шматочки курки.
  6. Злегка посолити і поперчити. На скибочки хліба з редискою помістити стеблини цибулі.
  7. Зробити сендвічі, склавши попарно. У кожному сендвічі одна сторона повинна бути з редискою.
  8. За бажанням розрізати сендвічі на трикутники дуже гострим ножем.

Млинці з полуницею і рікотою

Млинці з полуницею

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 100 г борошна
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. без гірки цукру
  • 250 мл молока
  • 25 г вершкового масла
  • Сіль
  • 12 шт. полуниці
  • 150 г рікоти або м'якого сиру
  • Кілька листочків зеленого базиліка або м'яти

Спосіб приготування:

  1. Просіяти борошно в миску, додати цукор, яйця, 3-4 ложки молока і ретельно перемішати. Поступово влити молоко, що залишилося, щоб вийшло рідке тісто.
  2. Вершкове масло розтопити і остудити, після чого додати в тісто. Посолити, перемішати до однорідності. За бажанням залишити на півгодини, щоб клейковина набухла. Або приготувати тісто з вечора.
  3. Змастити дно маленької сковороди олією, нагріти її, налити 2 ст.л. тіста. Розподілити по сковороді і посмажити млинець з двох сторін. Повторити з рештою тіста.
  4. Полуницю помити, видалити листочки і нарізати слайсами.
  5. На половинку кожного млинця намазати рікоту, викласти нарізану слайсами полуницю, листочок базиліка або м'яти і скласти млинець вчетверо.

Йогурт з гранолою і персиками

Десерт з гранолою і фруктами

Час приготування:

  • 5 хвилин

Складові:

  • 2 свіжих або консервованих персики
  • 300 г натурального йогурту
  • Гранола – за смаком
  • Мед – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Налити в склянку йогурт, викласти зверху гранолу.
  2. Полити гранолу йогуртом.
  3. Викласти на йогурт нарізаний персик.
  4. Зверху на персик викласти гранолу.
  5. Полити гранолу йогуртом.
  6. Потім полити йогурт медом і прикрасити фруктами. Можна додати кілька листочків м'яти, а також жменю свіжих ягід.

Вівсянка на кокосовому молоці з фруктами

Вівсянка з полуницею і бананом

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • 1 стакан вівсяних пластівців
  • 400 мл кокосового молока
  • 400 мл води
  • 2 банани
  • 100 г полуниці
  • Цукор, мед або сироп агави – за смаком
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Довести до кипіння суміш кокосового молока і води. Посолити.
  2. Всипати вівсяні пластівці і варити, час від часу помішуючи, до готовності. Додати цукор, якщо використовуєте, і перемішати.
  3. Перелити вівсянку в порційні тарілки, прикрасити шматочками банана і полуниці. За бажанням полити медом або сиропом агави.
  4. У кашу можна додати родзинки, цукати, колоті горіхи або кокосову стружку. З прянощів підійдуть ваніль і кориця.

Нагадаємо, раніше писали, як зробити "пластівці" з мініпанкейків на сніданок. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом збитого полуничного молока.