Що приготувати на вечерю: три рецепта небанальних запіканок

5 лютого 2020, 14:04
Кращі рецепти запіканок з фото

Запіканка з макарон на вечерю

Запіканки бувають різні: сирні, овочеві, м'ясні, грибні. Цю страву можна зробити з чого завгодно.

Дивіться відео, як приготувати запечену скумбрію з яблучною мостардой:

Реклама

Для приготування запіканки в духовці вам знадобиться деко з високими бортиками або спеціальна форма – металева, скляна, силіконова.

Читайте також:

Реклама

Гарбузово-картопляна запіканка з беконом

Запіканка з гарбуза і картоплі

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

Реклама
  • 600 г гарбуза
  • 1 кг картоплі
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. олії
  • 100 мл молока
  • 50 г масла
  • 120 г бекону
  • 100 г копченого чеддеру
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, гарбуз і цибулю почистити.
  2. Картоплю нарізати великими шматочками і відварити в підсоленій воді до м'якості. Злити рідину, додати вершкове масло і підігріте молоко, розім'яти в пюре.
  3. Гарбуз і цибулю довільно нарізати, тушкувати на розігрітій з олією сковороді до м'якості. Посолити. Перебити за допомогою блендера.
  4. Бекон нарізати невеликими шматочками і обсмажити до золотистого кольору.
  5. Сир натерти на тертці.
  6. Перемішати картопляне і гарбузове пюре і сир, залишивши частину чеддеру для посипання. Викласти половину пюре в нероз'ємну жароміцну форму, зверху розкласти бекон і пюре, що залишилося.
  7. Посипати тертим сиром і запікати в розігрітій до 180 ºС духовці, поки не з'явиться золотава скоринка.

Запіканка з капусти і фаршу

Капустяна запіканка з фаршем

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 500 г м'ясного фаршу
  • 500 г сметани
  • 700 г білокачанної капусти
  • 250 г цибулі
  • 250 г моркви
  • 150 г сиру
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Поріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю на рослинній олії.
  2. Додайте фарш і готуйте, розбиваючи грудочки лопаткою. Посоліть і поперчіть за смаком.
  3. Окремо обсмажте на олії моркву. Нашинкуйте капусту і додайте до моркви.
  4. Посоліть за смаком і тушкуйте під кришкою близько 15 хвилин.
  5. У форму для запікання викладіть половину капусти. Поперчіть.
  6. Зверху змастіть третьою частиною сметани.
  7. Потім викладіть весь фарш і розрівняйте. Змастіть частиною сметани.
  8. Викладіть капусту, що залишилася. Змастіть сметаною і посипте тертим сиром.
  9. Запікайте в духовці при 180 °С 25-30 хвилин.

Запіканка з макаронів з куркою і перцем

Запіканка з макарон

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 275 г пасти
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 цибулина
  • 3 солодких перці різних кольорів
  • 1 ч.л. суміші спецій (паприка, чилі, сіль з добавками)
  • 500 г філе курячих стегенець
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 банка томатного соус для пасти
  • 75 г тертого чеддера
  • Натуральний йогурт – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді до готовності.
  2. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте нарізане смужками філе протягом п'яти хвилин, до золотистого кольору, перекладіть на тарілку.
  3. Додайте в сковороду подрібнену цибулю і нарізану середніми шматочками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько восьми хвилин.
  4. Всипте суміш приправ, перемішайте, готуйте одну хвилину, а потім поставте курку в сковороду, додайте томатне пюре і 50 мл води. Готуйте на повільному вогні кілька хвилин, потім додайте макарони і перемішайте.
  5. Розігрійте духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекладіть пасту в форму для запікання, посипте тертим чеддером і поставте в духовку запікатися до золотистого кольору.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом запіканки з макаронів і овочі й. "Сьогодні" також писали, як зробити овочеву запіканку з гарбузом .