Що приготувати на вечерю з яловичини: три незвичайні рецепти

28 серпня 2020, 14:07
Готуємо апетитні страви з яловичини на вечерю

Тельці оцінять добре приготовлену яловичину

Страви з яловичини ситні і смачні. Але щоб ваша вечеря вдалася на славу, потрібно правильно вибрати яловичину. Для смаження купуйте нежирні м'які шматки м'яса, а ось для тушкування вибирайте більш жирні шматочки.

Яловичина готується досить довго. Часто їй потрібно кілька годин, щоб стати м'якою і соковитою.

Реклама

Печеня з яловичини з білими грибами

Лимонний сік зробить яловичину м'якше

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 500 г філе яловичини
  • 500 г білих грибів
  • 5-6 цибулин шалот
  • 200-250 мл м'ясного бульйону
  • 1 ст.л. борошна
  • Рослинна олія
  • Сіль, чорний мелений перець за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. М'ясо помити, обсушити і нарізати великими кубиками.
  2. Шалот розрізати уздовж на четвертинки.
  3. Гриби добре промити, почистити і крупно нарізати.
  4. Шалот обсмажити на олії до золотистого кольору, близько 5 хвилин.
  5. Цибулю перекласти в миску, на сковороду додати ще трохи олії, якщо необхідно, обсмажити яловичину по 3-4 хвилини з кожного боку.
  6. Перекласти м'ясо до цибулі, а на сковороду відправити гриби. Обсмажити їх в олії, що залишилася, 10-15 хвилин на середньому вогні.
  7. В самому кінці всипати борошно і добре перемішати.
  8. Влити бульйон і ще раз добре перемішати.
  9. Повернути на сковороду цибулю і яловичину, додати спеції і тушкувати все разом ще 5-10 хвилин.

М'ясо в соку червоної смородини

Тушкована яловичина зі смородиною

Реклама

Час приготування:

  • 1-2 години

Складові:

  • 800 г яловичини
  • 2/3 склянки червоної смородини
  • 1 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Рослинна олія – за смаком

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундськи:

Спосіб приготування:

  1. Вимиту яловичину наріжте середніми шматочками.
  2. Гілочки смородини ретельно промийте, плодоніжки і дрібні гілочки можна не видаляти.
  3. Ягоди протріть через сито, шкірки перекладіть в глибоку тарілку, залийте 100 мл води і відіжміть.
  4. М'ясо обсмажте протягом 7-10 хвилин, потім додайте спеції, смородиновий сік і цукор.
  5. Після закипання зменшіть вогонь, продовжуйте тушкування під кришкою до повної готовності.

Яловичина з овочами і червоним вином

М'ясо з овочами

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

  • 2 кг яловичини, порізаної шматочками розміром 5 см
  • 2 цибулини
  • 4 великих моркви
  • 300 г цибулі-шалот
  • 2 стебла селери без листя
  • Цедра 1/2 апельсина
  • 4 гілочки чебрецю і петрушки (тільки листочки)
  • 60 мл оливкової олії
  • 25 г вершкового масла
  • 200 г шпику, порізаного на шматочки
  • 80 мл коньяку або бренді
  • 2 ст.л. борошна
  • 4 зубчики подрібненого часнику
  • 2 зірочки анісу (за бажанням)
  • 1 1/2 чашки вина каберне-совіньон

Спосіб приготування:

  1. Помити і обсушити м'ясо. Порізати цибулю, три моркви і селеру. Шалот залити окропом і дати постояти 5 хвилин. Потім очистити, розрізати навпіл і дати висохнути.
  2. Розігріти 2 ст.л. оливкової олії з вершковим маслом на великому вогні. Обсмажити м'ясо з половиною шпику до коричневого кольору в кілька прийомів.
  3. Все м'ясо викласти в сковороду або вогнетривку каструлю, в якій ви будете його запікати. Полити коньяком, підпалити (фламбувати) і посипати борошном.
  4. Окремо обсмажити цибулю, моркву, селеру на оливковій олії протягом 5 хвилин, додати до м'яса разом з петрушкою, чебрецем, анісом, часником і вином, посолити, поперчити.
  5. Довести до кипіння, перемішати, накрити каструлю і запікати в духовці 2 години при температурі 180 °С.
  6. На залишках шпику обсмажити залишки моркви і цибулю-шалот. Додати до м'яса, коли воно буде майже готове (за 10-15 хвилин).
  7. Як гарнір використовуйте відварну картоплю або рис.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати яловичий стейк в гірчичному маринаді, а також розповідали, як зробити бургер з яловичою котлетою.