Головний секрет смачного яловичого стейка – якісне м'ясо. Воно повинно бути свіжим, не замороженим. Крім цього, важливо вибрати хороший маринад. Ми пропонуємо рецепт з діжонською гірчицею і коричневим цукром.
Готовність стейка перевіряється натисканням на нього пальця. Стейк з кров'ю повинен бути м'яким; добре просмажений – твердим, а стейк середнього просмаження повинен являти собою якусь "золоту середину".
Стейк з яловичини з гірчицею
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 300 г на порцію
Складові:
- 450 г яловичого стейка
- 1 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. діжонської гірчиці
- 2 ст.л. коричневого цукру
- Сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Стейк покладіть в миску. Додайте оливкову олію, гірчицю, коричневий цукор. Натріть м'ясо. Посоліть і поперчіть.
- Залиште стейк маринуватися на 1-4 години.
- Потім поставте його в холодильник на 10-15 хвилин.
- Сковороду або гриль з невеликою кількістю оливкової олії розігрійте на сильному вогні.
- Викладіть яловичий стейк і смажте його до бажаної готовності.
Як подавати яловичий стейк
Подавайте яловичий стейк гарячим разом з соусами до м'яса і овочевим салатом.
Дивіться відео, як зробити реберця барбекю:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати свинячий стейк на грилі. Крім цього, ми розповідали, як приготувати стейк ті-бон з овочами гриль.