Що приготувати на вечерю для схуднення: ТОП-5 салатів з грейпфрутом

18 лютого 2020, 15:51
Низькокалорійні салати з грейпфрутом

Салат з грейпфрутом для схудення

Грейпфрут давно вважається дієтичним фруктом, оскільки в 100 г цього цитруса міститься всього 42 ккал. Також цей фрукт покращує травлення, знижує рівень цукру в крові, знімає набряки і виводить холестерин з організму.

Дивіться відео, як придбати якісні цитруси:

Реклама

Грейпфрут можна їсти просто так, а можна додавати в різні страви. Ми підготували для вас найкращі рецепти дієтичних салатів з грейпфрутом.

Читайте також:

Реклама

Салат з лососем, авокадо і грейпфрутом

Салат з грейпфрутом і рибою / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 1 година 15 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 авокадо
  • 150 г слабосоленого філе лосося
  • 1 рожевий грейпфрут
  • 1 апельсин
  • 200 г салатного міксу
  • Кілька крапель бальзамічного оцту
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • Часточка лимона
  • Сіль
  • Цукор, мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Салатні листя на годину замочити в холодній воді, обсушити і порвати руками.
  2. З авокадо зняти шкірку, видалити кісточку і нарізати м'якоть кубиками або тонкими скибочками.
  3. Цитрусові почистити, розділити на часточки і зняти шкірку. Із залишків вичавити сік в окремий посуд.
  4. Для заправки змішати оливкове масло, оцет, 1 ст.л. цитрусового соку, трохи цукру, меленого перцю і солі.
  5. На тарілку викласти салатні листя, шматочки авокадо, цитрусових і тонкі скибочки червоної риби. Полити заправкою і подавати.

Салат з кіноа, буряка і грейпфрута

Салат із кіноа з буряком і грейпфрутом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 125 г кіноа (можна замінити кускусом)
  • 3 ст.л. оливкового масла
  • 1 великий грейпфрут
  • 2-3 невеликих запечених або відварених буряків
  • Мікс салатного листя
  • Сік 1/2 лимона
  • 1/2 ч.л. фруктового або бальзамічного оцту
  • Пелюстки мигдалю, обсмажені
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Очистити грейпфрут від шкірки, кожну часточку відокремити від плівок і розрізати навпіл. Сік, що виділився при нарізці грейпфрута, зберегти.
  2. На розігріту сковороду налити 1/2 ст.л. оливкової олії, покласти кіноа, прогріти. Додати 1 ст.л. лимонного соку, посолити, залити 200 мл води, довести на сильному вогні до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 10-15 хвилин до готовності або відповідно до інструкції на упаковці. Злегка остудити.
  3. Очистити готовий буряк, нарізати великими шматками.
  4. Злегка обсмажити пелюстки мигдалю на сухій сковороді.
  5. Приготувати заправку. Змішати в окремому посуді оливкову олію, що залишилася, сік грейпфрута, оцет, лимонний сік і сіль.
  6. Перемішати в мисці кіноа, буряк, грейпфрут. Заправити соусом, спробувати на смак і за бажанням додати більше солі або лимонного соку.
  7. Викласти на порційні тарілки, додавши салатні листя і посипати пелюстками мигдалю.

Ланч-боул з червоною рибою, грейпфрутом і авокадо

Ланч-боул з нутом

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

  • 300 г слабосоленої сьомги
  • 120 г нуту
  • 1 грейпфрут
  • 2 авокадо
  • 100 г червоної цибулі
  • Рукола

Для запікання нуту:

  • 2-3 столові ложки оливкової олії
  • 1 ч.л. паприки
  • 1 ч.л. каррі
  • 1 ч.л. дрібної солі
  • 0,4 ч.л. червоного гострого перцю за бажанням

Для заправки:

  • 50 мл оливкової олії
  • Грейпфрутовий сік

Спосіб приготування:

  1. Приготувати пряний нут. Для цього потрібно попередньо замочити його в холодній воді на ніч.
  2. Промити і відварити горох в підсоленій воді. Потім злити рідину і обсушити.
  3. Насипати нут в миску і додати до нього сіль, паприку, гострий перець, приправу каррі і оливкову олію. Перемішати.
  4. Деко застелити пергаментним папером і висипати зверху турецький горох в один шар. Запікати в розігрітій до 190 ° С духовці 25 хвилин.
  5. Грейпфрут помити і зрізати шкірку разом з білим прошарком, злегка знімаючи плівку з м'якоті фрукта. Вирізати шматочки з грейпфрута, залишаючи мембрани цілими. Коли всі шматочки будуть готові, вичавити сік з мембран.
  6. З'єднати грейпфрутовий сік з оливковою олією.
  7. Охолоджену рибу нарізати тонкими скибочками.
  8. Авокадо нарізати пластинками і скропити соком лимона.
  9. Очищену червону цибулю нарізати тонкими кільцями.
  10. Красиво викласти продукти гірками на широку тарілку з бортиками, збризнути грейпфрутовою заправкою. Ланч-боул готовий.

Вегетаріанський салат з грейпфрута, фети і кешью

Салат з грейпфрутом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 грейпфрут або червоний апельсин
  • 1/2 червоної цибулини
  • 100 г фети
  • 1 пучок салатного міксу
  • Жменя горіхів кешью

Для заправки:

  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1/2 ст.л. меду
  • Морська сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

  • Салатну зелень помити і обсушити.
  • Порвати руками на тарілку.
  • Червону цибулю тонко нарізати, викласти поверх зелені.
  • Розкришити сир, додати підсушені горіхи.
  • Грейпфрут почистити, видалити білі плівки і нарізати. Додати в салат.
  • Змішати всі інгредієнти заправки і полити салат.

Курячий салат з грейпфрутом

Салат з курки і грейпфрута

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • 2 рожевих грейпфрута
  • 300 г картоплі
  • 400 г курячого філе
  • 1 ч.л. зернистої гірчиці
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець
  • Листовий салат – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Очистити від цедри грейпфрут, видаливши білу плівку, вирізати з нього часточки, таким чином, щоб повністю видалити перегородки. Сік, що виділився, зібрати в невелику ємність. Підготовлені часточки прибрати в холодильник.
  2. Філе грудки замаринувати в суміші грейпфрутового соку і гірчиці протягом 15-20 хвилин, залишивши ложку соку для салатної заправки.
  3. За цей час відварити картоплю цілком у киплячій підсоленій воді до м'якості. Потім залити холодною водою, остудити, очистити від шкірки.
  4. Обсушити куряче філе, посолити, поперчити, потім обсмажити з обох боків до готовності на сковороді (звичайній або гриль).
  5. Картоплю порізати на частини, змішати з часточками грейпфрута, порізаними навпіл, заправити сумішшю грейпфрутового соку, оливкової олії, солі і перцю.
  6. Куряче філе порізати пластинками.
  7. На тарілку сервіровки викласти листовий салат, картопля з грейпфрутом, зверху помістити шматочки курячого філе. Дати настоятися 10-15 хвилин і подавати.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти грейпфрут на сніданок з сиром . "Сьогодня" також пояснювали, чому деякі ліки несумісні з грейпфрутами .