Що приготувати на обід швидко і смачно: ТОП-5 рецептів пасти

16 листопада 2019, 11:15
Прості рецепти з макаронами для обіду

Хочете зробити смачний обід, але не бажаєте довго возитися біля плити? Тоді приготуйте італійську пасту. Її можна подавати разом з різними соусами, запікати і додавати в салати.

Дивіться відео, як приготувати вершковий салат з пастою:

Реклама

Найкорисніші макарони готують з твердих сортів пшениці. Калорійність їх в сухому вигляді становить 250-350 ккал на 100 г продукту. Це багатьох лякає. Але після варіння 100 г готових макаронів мають калорійність 130 ккал / 100 г і глікемічний індекс 40. А це не більше, ніж в 100 г готової гречаної, вівсяної або рисової каші.

Читайте також:

Реклама

Запечена паста з куркою і перцем

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Інгредієнти:

  • 275 г пасти
  • 2 ст.л. оливкового масла
  • 1 цибулина
  • 3 солодких перці різних кольорів
  • 1 ч.л. суміші спецій (паприка, чилі, сіль з добавками)
  • 500 г філе курячих стегенець
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 банка томатного соус для пасти
  • 75 г тертого сиру "Чеддер"
  • Натуральний йогурт – для подачі

Спосіб приготування:

  1. Відваріть пасту в киплячій підсоленій воді до готовності.
  2. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте нарізане смужками філе протягом 5 хвилин, до золотистого кольору, перекладіть на тарілку.
  3. Додайте в сковорідку подрібнену цибулю і нарізаний середніми шматочками перець, обсмажте на середньому вогні до м'якості, близько 8 хвилин.
  4. Всипте суміш приправ, перемішайте, готуйте 1 хвилину, а потім поставте курку в сковороду, додайте томатне пюре і 50 мл води. Готуйте на повільному вогні кілька хвилин, потім додайте макарони і перемішайте.
  5. Розігрійте духовку в режимі гриль до середньої температури. Перекладіть пасту в форму для запікання, посипте тертим Чеддером і поставте в духовку запікатися до золотистого кольору.

Паста з тунцем, помідорами і зеленим горошком

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • Консервований тунець – 180 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Біле вино – 100 мл
  • Консервований зелений горошок – 200 г
  • Свіжі стиглі помідори – 2-3 шт. або консервовані у власному соку томати – 400 мл
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль, прянощі – за смаком
  • Свіжа зелень петрушки або кропу – 2 ст.л.
  • Макарони з твердих сортів пшениці – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відкрити банки з тунцем і консервованим горошком. Злити зайву рідину. Свіжі помідори помити, видалити білу частину від плодоніжки і нарізати їх маленькими кубиками. Якщо ви використовуєте консервовані у власному соку томати, потрібно очистити їх від шкірки і розім'яти виделкою.
  2. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, помити і дрібно порізати гострим ножем.
  3. Розігріти сковороду або сотейник з рослинним маслом і обсмажити цибулю до прозорості.
  4. Додати тунця і біле вино. Готувати, періодично помішуючи, поки рідина майже повністю не випарується.
  5. Потім додати в сковороду помідори і зелений горошок. Посолити, поперчити і додати прянощі за смаком. У цьому рецепті найкраще використовувати свіжомелену суміш перців і сушені італійські трави. Готувати, помішуючи, близько 10 хвилин.
  6. За хвилину до готовності додати подрібнене листя петрушки.
  7. Поки готується тунець з горошком і помідорами, відварити свою улюблену пасту. Для цього в киплячу підсолену воду відправити макарони, через хвилину перемішати, щоб вони не прилипли до дна. Варити пасту потрібно до стану аль денте, тобто вона повинна залишатися злегка твердою, як за хвилину-дві до готовності. Злити рідину.
  8. Подавати пасту з соусом з тунця і помідорів.

Теплий салат з пасти з червоною рибою і горошком

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 150 г філе сьомги
  • 150 г відварених макаронів фарфалле
  • 100 г свіжомороженого зеленого горошку
  • 50 мл сметани
  • Міні-грін зеленого горошку
  • Лавровий лист
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Філе сьомги відваріть на повільному вогні, додавши у воду лавровий лист і сіль. Всипте в каструлю заморожений зелений горошок і проваріть його разом з рибою.
  2. У велику миску викладіть відварені фарфалле, заправте сметаною, сіллю і перцем.
  3. Додайте проварений зелений горошок і сьомгу, розібравши її руками на невеликі шматочки.
  4. Міні-грін розірвіть руками навпіл і додайте до теплого салату.
  5. Перемішайте і подавайте до столу, за бажанням посипавши тертим пармезаном.

Паста з куркою, сиром і кукурудзою

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 250 г
  • Ріпчаста цибуля – 1-2 шт.
  • Консервована кукурудза – 200 г
  • Сметана – 3-4 ст.л.
  • Свіжа зелень – 1 пучок
  • Твердий сир – 50 г
  • Сіль, мелений перець – за смаком
  • Італійська паста – 150 г

Спосіб приготування:

  1. Ріпчасту цибулю почистити, помити і дрібно порізати.
  2. Зелень помити, видалити стебла і подрібнити.
  3. Куряче філе помити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
  4. Розігріти сковороду з олією і готувати цибулю до прозорості.
  5. Додати шматочки курячого філе і тушкувати, поки м'ясо рівномірно не побіліє.
  6. Додати сметану, кукурудзу без рідини і готувати ще 10 хвилин. Додати сіль і спеції за смаком.
  7. Відварити свою улюблену пасту в підсоленій воді за інструкцією на упаковці. Подавати з соусом, посипавши зеленню і тертим сиром.

Карбонара з грибами і беконом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. олії
  • 1-2 шт. ріпчастої цибулі
  • 300 г свіжих печериць
  • 1 ст.л. масла
  • 400 г бекону або шинки
  • 4 яйця
  • 200 мл жирних вершків
  • 1/2 склянки тертого сиру "Пармезан"
  • 400 г спагетті
  • трохи петрушки
  • Мелений червоний перець
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Підсмажте нарізану цибулю на олії так, щоб він став золотистого відтінку і викладіть на окрему тарілку або паперовий рушник.
  2. На тій же сковороді підсмажте нарізані гриби.
  3. Коли гриби будуть готові, додайте на сковороду нарізану кубиками бекон і смажену цибулю.
  4. Продовжуйте підсмажувати на середньому вогні, поки бекон не набуде коричневого відтінку.
  5. В окремій тарілці збийте виделкою яйця, вершки і тертий сир. Отриману суміш вилийте на сковороду і готуйте, поки соус не загусне.
  6. Відваріть спагетті в підсоленій воді і злийте воду. Додайте їх в соус разом з петрушкою і червоним перцем. Перемішайте.
  7. За бажанням посипте пасту карбонара додатковою порцією сиру.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пасту з беконом і зеленим горошком. "Сьогодні" також ділилися рецептом пасти з креветками і цукіні .