Що приготувати на День святого Валентина: смачні покрокові рецепти від Олексія Суханова

10 лютого 2017, 14:30
Ведучий Олексій Суханов поділився рецептами оригінальних страв

Олексій Суханов. Фото: телеканал "Україна"

У переддень Святого Валентина ведучий ток-шоу "Говорить Україна" на каналі "Україна" Олексій Суханов поділився з "Сегодня" рецептами оригінальних страв до романтичної вечері.

Потіште своїх улюблених брускеттою із солодким цибульним мармеладом і ніжним паштетом, рожевою пастою фетучіні з вершками і бринзою, а також незвичайним десертом – повітряною ромашковою Панакота.

Реклама

Брускетти з цибульним мармеладом і паштетом з курячої печінки

Складові:

Для паштету:

Реклама

• 500 г курячої печінки

• 1 велика морква

• 1 ріпчаста цибуля

Реклама

• 50 г сала

• 300 г вершкового масла

• Сіль, перець

Для мармеладу:

• 1 кг ріпчастої цибулі

• 150 г цукру

• 100 мл червоного солодкого вина

• 50 г гранатового соусу наршараб

Приготування:

1. Візьміть курячу печінку, помийте, посоліть і поперчіть.

2. Одну велику цибулину поріжте кільцями і покладіть на дно термостійкої ємності, попередньо змастивши її вершковим маслом. Зверху покладіть порізану кружальцями моркву.

3. Засипте печінку, покладіть зверху 50 г тонко нарізаного сала і поставте в духовку за температури 180 градусів близько 40 хв.

4. Дістаньте з духовки. Додайте 200 г м'якого масла і перебийте все в блендері, щоб вийшла однорідна маса.

5. Для мармеладу наріжте кубиками 1 кг ріпчастої цибулі. Покладіть в сотейник масло, цибулю, додайте цукру і тушкуйте на слабкому вогні до розчинення цукру. Перемішайте.

6. Додайте 100 мл червоного солодкого вина і 50 г гранатового наршарапа. Тушкуйте на повільному вогні до повного випаровування вологи. Перекладіть мармелад в іншу ємність і дайте охолонути.

7. Подавайте паштет на грінках, зверху покладіть мармелад.

Фетучіні з бринзою

Складові:

Для тіста:

• 2 буряки

• 500 г борошна

• 3 жовтки і 1 яйце

• Олія соняшникова/оливкова

• Сіль перець

Для соусу:

• 300 г розсипчастої бринзи

• 150 мл вершків 30%

• Сіль, перець

Приготування:

1. Візьміть буряк. Посоліть і поперчіть, налийте олію, загорніть у фольгу і помістіть в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте 40 хвилин. Остудіть, почистіть.

2. Жовтки і яйце з'єднайте з розтертим буряком. Додайте сіль, перець і рослинне масло. Перемішайте все до однорідної маси в блендері.

3. Висипте все борошно на дошку, зробіть воронку. Влийте суміш з буряка і яєць. Обережно, починаючи зсередини, перемішуйте. Потім починайте місити руками. Замісіть тісто, загорніть в харчову плівку і покладіть на 40 хвилин в холодильник.

4. Розкачайте тісто до 1 мм. Поріжте на смужки шириною 5 мл.

5. Поставте каструлю з водою для пасти. Посоліть.

Порада від ШЕФА! Не додавайте масло при варінні локшини! Щоб паста вийшла правильною – важливо, щоб вона варилася у великій кількості води!

6. Варіть не більше 5 хвилин. Як тільки макарони спливли, перекладіть її на сковорідку з вершковим маслом, посоліть і поперчіть. Це потрібно для того, щоб паста не втратила колір.

7. Поставте сковороду на вогонь, покладіть вершки і додайте бринзу. Прогрійте їх. Соус повинен стати однорідним за консистенцією. Соліть за смаком: все залежить від того, скільки солі у вашій бринзі.

8. Викладіть пасту в глибоку миску і полийте її соусом.

Ромашкова панакота

Складові:

• 350 мл молока

• 3 шт. сухої ромашки в пакетиках

• 250 мл вершків 33%

• 3 ст. л. цукру

• ваніль

• 6 г желатину

• 1-2 ст. л. цукрової пудри

• 1 ч. л. лимонного соку

• 1 ківі

• 1 апельсин

Приготування:

1. Налийте в каструлю молоко, вкиньте пакетики з сухою ромашкою (з аптеки або чай ромашковий) і доведіть до кипіння. Дайте настоятися 15 хвилин.

2. Желатин залийте невеликою кількістю води для набухання.

3. З отриманого "ромашкового" молока видаліть пакетики з ромашкою, але не викидайте.

4. Відміряйте 250 мл ромашкового молока. Додайте туди вершки, цукор і ваніль. Отриману суміш прогрійте 4 рази, не доводячи до кипіння. Додайте в молоко замочений заздалегідь желатин.

5. Прогрійте молоко з желатином на водяній бані до загустіння, постійно перемішуючи.

6. У силіконові формочки або скляні стакани вилийте отриману суміш. Залиште охолоджуватися в холодильнику на кілька годин.

7. Вийміть Панакоту з формочок. У каструлю налийте гарячу воду, опустіть форми на 10 секунд. Це допоможе легко дістати з формочок застиглий десерт.

8. З пакетиків з ромашкою, які заварювали в молоці, витягніть вміст і змішайте з цукровою пудрою. В отриману кашку додайте чайну ложку лимонного соку.

9. Фрукти наріжте і додайте ромашкову кашку. На фруктовий салат викладіть Панакоту. Присипте пудрою і цедрою.