Що приготувати з винограду: три рецепти осінніх страв

29 вересня 2020, 14:56
Готуємо з винограду закуску, салат і пиріг

Салат з виноградом

Виноград буває різних кольорів і форм. Є червоні, зелені і фіолетові ягоди. Готувати виноград дуже зручно, особливо, якщо він без кісточок. А рецепти можуть бути найрізноманітніші: від салатів і закусок до десертів і напоїв.

Сирні кульки з виноградом

Реклама

Сирні кульки з виноградом

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

Реклама
  • Виноград рожевий (великий) – 10 шт.
  • Крем-сир – 150 г
  • Сир з пліснявою "Рокфор" – 130 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Фісташки – 150 г

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Зніміть ягоди винограду з грона, зробіть надрізи, дістаньте кісточки.
  2. Змішайте крем-сир і сир з пліснявою.
  3. Волоські горіхи і фісташки перебейте в блендері до отримання великих крихт.
  4. Викладіть порцію сирної маси на долоню, розплющіть, розмістіть по центру одну ягоду винограду.
  5. Заліпіть, сформуйте кульку і обваляйте її в горіхових крихтах. Так само сформуйте інші кульки.

Корисна порада

Реклама

Якщо ви не любите сир з пліснявою, замініть його більш нейтральним. Або додайте не дуже кислий сир.

Пікантний салат з курки з виноградом

Салат з копченої курки з виноградом

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 копчене куряче стегно
  • Жменя світлого винограду
  • Жменя темного винограду
  • 1/2 шт. червоної цибулини
  • 50 мл сметани
  • Щіпка меленої паприки
  • Рукола або інша салатна зелень
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець

Дивіться відео, як вибрати смачний виноград:

Спосіб приготування:

  1. Зніміть шкірку з копченого курячого стегенця. Зріжте м'ясо і наріжте скибочками.
  2. Виноградини розріжте навпіл, цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  3. Змішайте сметану з невеликою кількістю оливкової олії і паприкою. Додайте за смаком сіль і перець.
  4. Заправте соусом салат і перемішайте.
  5. На тарілку викладіть руколу, а на неї – готовий салат.

Корисна порада

Копчену курку в рецепті можна замінити відвареною, смаженою або запеченою.

Тарт з заварним кремом і виноградом

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 125 г
  • Цукрова пудра – 30 г
  • Великий апельсин – 1 шт.
  • Великий яєчний жовток – 1 шт.

Для крему:

  • Молоко – 350 мл
  • Великий яєчний жовток – 4 шт.
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Пшеничне борошно – 15 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 15 г
  • Лимонний курд – 3 ст. л.

Для начинки:

  • Зелений виноград без кісточок – 300 г
  • Червоний виноград без кісточок – 300 г

Спосіб приготування:

  1. Покладіть борошно, вершкове масло, цукрову пудру, цедру апельсина і 1 яєчний жовток в кухонний комбайн і змішайте в єдину масу, з якої потім сформуйте кулю. При необхідності можна додати трохи води (буквально 1 ч. л.).
  2. Розкачайте тісто на злегка посипаній борошном поверхні в пласт товщиною 5 мм. Приготуйте форму для випічки діаметром 25 см, викладіть на неї рівномірний шар квасолі для випічки (можна взяти звичайну дешеву квасолю) і покрийте її пергаментом. Охолодіть тісто протягом 30 хвилин, а духовку розігрійте до 190 ºС.
  3. Викладіть тісто у форму і випікайте протягом 15 хвилин. Видаліть пергамент і квасолю і випікайте ще 5 хвилин. Дайте тісту охолонути.
  4. Щоб зробити заварний крем, доведіть молоко майже до кипіння, потім дайте йому охолонути. У мисці збийте яєчні жовтки і цукрову пудру до загустіння і білого кольору. Додайте борошно і крохмаль, збийте до отримання однорідної маси. Влийте молоко і поступово збийте. Викладіть суміш в чисту каструлю, поставте на середній вогонь і помішуйте, потім приберіть вогонь до мінімуму і варіть, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин, поки крем не стане дуже густим. Зніміть з вогню і остудіть.
  5. Додайте лимонний курд, перемішайте, щоб вийшов "мармуровий" ефект. Вилийте крем в готове тісто і розподіліть рівномірно по поверхні. Охолодіть протягом 4 годин.
  6. В кінці розкладіть великі цілі ягоди винограду, акуратно занурюючи їх в крем. Посипте трохи цукровою пудрою і подавайте на стіл.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом курячих відбивних з виноградом, а також писали, як приготувати салат з печінки з виноградом.