Що приготувати з гарбуза: ідеї смачних осінніх страв

21 листопада 2019, 12:27
ТОП рецептів з гарбуза

Гарбузовий суп-пюре / Фото: Unsplash

Сезон гарбуза в самому розпалі . Колись з її допомогою давали відсіч небажаним женихам, а тепер готують модні крем-супи. Головний овоч осені багатий вітамінами, амінокислотами і білками . Як приготувати гарбуз, щоб було і смачно, і корисно? Ми зібрали незвичайні рецепти.

Читайте також:

Реклама

Часи гарбузової каші давно в минулому, переконує столичний ресторатор Олексій Тюрін. Він пропонує приготувати головний осінній овоч в трьох незвичайних інтерпретаціях. Основа всіх рецептів – запечений гарбуз . Починаємо з крем-супу.

Крем-суп з гарбуза

Гарбузовий суп

Реклама

"Беремо сім шматочків – це на одну порцію. Також додаємо запечену разом з гарбузом цибулю. Вона м'яка, тобто в неї немає у такого аромату, як в свіжої цибулі. Трохи додаємо моркви. Все в блендер. Додаємо трохи курячого бульйону або води і вершки", – розповідає Олексій Тюрін.

Трохи селери для пікантності, і суп готовий. Підігрійте, посипте смаженим насінням і влийте чайну ложку гарбузової олії для багатшого смаку.

Салат з гарбуза

Реклама

Салат з гарбузом

Запечений гарбуз може урізноманітнити будь-який салат . Весь секрет у заправці, зазначає Олексій.

"Це соус на основі оливкової олії, меду, лимонного фрешу і гірчиці", – коментує шеф.

Кидаємо зелень – так вона повністю вбере в себе смак заправки. І додаємо сир фета, гарбуз, помідори і в'ялені томати – їх можна купити в магазині.

Піца з гарбузом

Наостанок печемо піцу з гарбуза. Можна взяти готову основу, а можна замісити тісто. Корж змащуємо соусом з сиру рікотта і кропу. Далі викладаємо сир, шматочки гарбуза, бекон і курку.

"Цю курочку ми попередньо варили при температурі 65 ºС в мішечку зі спеціями в воді. Ця технологія називається сувид", – говорить Олексій Тюрін.

Далі в духовку. Готову піцу посипаємо фетою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про користь і шкоду гарбузового насіння .