Що приготувати з телятини: три рецепти смачних страв

20 січня 2020, 14:20
Другі страви з телятини

Рецепти телятини на день народження

Не знаєте, як смачно приготувати телятину ? Це м'ясо відноситься до дієтичного, тому поводитися з ним слід обережно і обдумано.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:

Реклама

Котлети на кісточці смажать на сковороді; задню частину запікають; грудинку – тушкують; вирізку можна відварити або ж приготувати в су-вид. Щоб не пересушити дороге м'ясо, телятину часто шпигують шматочками сала або загортають у тонкі скибочки бекону.

Читайте також:

Реклама

Гуляш з телятини по-угорськи

Венгерський гуляш з телятини

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

  • Телятина – 800 г
  • Окріп – 150-200 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чилі – 1/3 стручка
  • Сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігріти на середньому вогні велику глибоку сковороду, розтопити в ній вершкове масло.
  2. Очистити від лушпиння та дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Відправити його на сковороду і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору.
  3. Додати до цибулі паприку і часник, пропущений через прес.
  4. Лимон натерти на дрібній тертці – отриману цедру додати до цибулі і часнику. Туди ж вичавити сік з лимона. Продовжити обсмажувати.
  5. Налити в сковороду окріп і додати томатну пасту. Отриманий соус добре перемішати.
  6. Телятину нарізати шматочками середнього розміру і викласти в соус. Якщо потрібно – додати окріп, щоб соус повністю покрив м'ясо. Посолити і тушкувати під кришкою протягом 1 години.
  7. У мисочці змішати сметану з борошном і додати до м'яса. Туди ж відправити лавровий лист і дрібно нарізаний перець чилі. Тушкувати ще 20-30 хвилин.
  8. Подавайте гуляш гарячим разом з картопляним пюре, макаронами або відвареним рисом. За бажанням блюдо можна посипати подрібненою зеленню.

Теляча корейка в духовці

Запечена телятина

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • 1 кг телячої корейки
  • Сік 1 лимона
  • Кілька гілочок чебрецю
  • 1 головка часнику
  • 5 ст.л. оливкового масла
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Телятину добре промиваємо і обсушуємо паперовим рушником.
  2. Змішуємо сік лимона, оливкова олія, сіль, перець. Гарненько змащуємо сумішшю весь шматочок м'яса, даємо постояти в маринаді мінімум 30 хвилин. Можна відправити на всю ніч в холодильник.
  3. Часник миємо проточною водою і обсушуємо.
  4. На деко кладемо м'ясо, цілу головку часнику, кілька гілочок чебрецю і відправляємо все в духовку на 60 хвилин при 180 ° С. Якщо активно виділяється сік з м'яса – поливаємо ним періодично весь шматочок. Якщо хочеться шматочок більш рум'яний і сухий – запікаємо довше. Після приготування даємо м'ясу "відпочити".
  5. Подаємо телячу корейку гарячою або холодною.

Рулетики з телятини по рецепту Юлії Висоцької

Рулетики з телятини

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

  • Телятина – 800 г
  • Лук червоний – 1 шт.
  • Ізюм – 2 жмені
  • Сир козячий твердий – 70 г
  • Кедрові горіхи – 1 жменя
  • Часник – 1 зубчик
  • Оливкова олія – 4 ст. л.
  • Домашні панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль морська – 1 щіпка

Спосіб приготування:

  1. Дерев'яні шпажки попередньо замочити в холодній воді на 30-40 хвилин.
  2. Червону цибулю і часник почистити і дрібно порубати. Сир натерти на дрібній тертці.
  3. Розігріти в сковороді 2 ст. ложки оливкової олії і обсмажити цибулю і часник.
  4. Ізюм і кедрові горіхи викласти до цибулі з часником, все перемішати і ще трохи обсмажити.
  5. Додати домашні сухарі, все перемішати і викласти в інший посуд.
  6. Додати до родзинок з горіхами і цибулею сир, все перемішати.
  7. Телятину, видаливши плівки, нарізати тонкими шматками, відбити, посолити і поперчити, потім викласти на край кожної відбивної трохи начинки і скрутити рулетиками.
  8. Скласти разом два рулетика, вставивши між ними лавровий лист, і проткнути посередині шпажкою.
  9. Скропити рулети з усіх боків оливковою олією і обсмажити на розігрітій сковороді гриль до готовності. Потім запекти 15 хвилин в духовці при 190 ° C.
  10. Готовому м'ясу дати трохи відпочити на теплій тарілці і подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тушковану яловичину в томатному соусі .