Телятина на кістці – найкращий варіант для святкової вечері. Подавайте цю страву з келихом хорошого червоного вина і простим салатом з руколи, помідорів чері і кедрових горішків, приправленого домашнім соусом "вінегрет".
Телятина на кістці з гострим соусом
Інгредієнти:
- Телятина (на кістці) – 300 г
- Гірчиця – 3 ст.л
- Цукор (бажано коричневий) – 2 ст.л
- Каєнський перець – за смаком
- Соус табаско – кілька крапель
- Цибулина – 1 шт.
- Оливкова олія – 2 ст.л.
- Трохи сушеного або свіжого розмарину
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Насамперед нам потрібно приготувати маринад для м'яса. Для цього змішуємо гірчицю, цукор, каєнський перець, соус табаско, оливкову олію і розмарин. Табаско можна замінити сумішшю лимонного соку, меду, червоного перцю. Ріжемо кільцями цибулю.
- Маринуємо м'ясо разом з цибулею протягом декількох годин.
- Підготовлене м'ясо викладаємо на добре розігріту сковороду-гриль, обсмажуємо з обох сторін 5-6 хвилин, потім поливаємо маринадом і відправляємо до духовки на 20 хвилин.
Порада: Зверніть увагу – м'ясо на сковороді протикати ножем, виделкою та іншими гострими предметами не можна (втратимо весь сік). Коли м'ясо запікатиметься в духовці, його варто періодично поливати підготовленим маринадом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати яловичину в горщиках за рецептом Григорія Германа.
Дивіться відео про найдорожче м'ясо в світі: