Що приготувати з несмачних персиків: три прості рецепти

31 липня 2020, 13:54
Готуємо з персиків коблер, сирну запіканку і лимонад

Хороший персик вибрати досить просто. Стиглий фрукт дуже ароматний, яскравий, при стисненні він злегка пружинить. Його м'якоть, в залежності від сорту, може бути білою, насичено жовтою або ніжно-рожевою.

Але що робити, якщо вам все-таки попалися кислі персики? В такому випадку можна вийти з положення, приготувавши з них смачні страви за рецептами з нашої добірки.

Реклама

Коблер з персиками і малиною

Персиковий коблер

Час приготування:

  • 1 година

Для начинки:

Реклама
  • 300 г нарізаних персиків (можна консервованих або заморожених)
  • 1/2 склянки малини (свіжої або замороженої)
  • Лимонний сік – за смаком
  • Дрібка солі
  • 3-4 ст.л. цукру або за смаком

Читайте також:

Для тесту:

  • 1,5 склянки борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • 1,5 ст.л. розпушувача
  • Сіль
  • 60 г холодного вершкового масла
  • 90 мл молока
  • 1 яйце
  • Коричневий цукор – для посипання

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Всі інгредієнти для начинки змішати і викласти у форму для випічки.
  2. Борошно, цукор, розпушувач, сіль і масло з'єднати і порубати в крихту.
  3. Окремо змішати молоко і яйце. Рідку суміш вилити в борошняну і швидко замісити тісто. Занадто ретельно перемішувати не потрібно.
  4. Викласти шматочки тіста поверх начинки. Присипати коричневим цукром. Випікати десерт в духовці при 200 °С близько 30-40 хвилин.
  5. Подавати коблер теплим, доповнивши кулькою вершкового морозива.

Запіканка з сиру з персиками

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 600 г сиру
  • 5 ст.л. цукру
  • 4 яйця
  • 300 мл сметани
  • 4 ст.л. манної крупи
  • 1 пакетик ванільного пудингу
  • 1 ч.л. з гіркою розпушувача
  • 2 персика
  • 1 ст.л. борошна
  • Цедра одного лимона

Спосіб приготування:

  1. Персики помити, видалити кісточки і нарізати м'якоть кубиками. Обваляти в борошні.
  2. Сир подрібнити в блендері до крему.
  3. По одному додати яйця, кожен раз перемішуючи.
  4. Додати сметану, манну крупу, порошковий ванільний пудинг, розпушувач, шматочки персиків і дрібно натерту лимонну цедру.
  5. Форму для випічки діаметром 23 см змастити маслом. Викласти сирне тісто.
  6. Запікати на середньому рівні духовки при температурі 180 °С до золотистого кольору. Щоб запіканка не розтріскувалась, вниз можна поставити деко з окропом.
  7. Готову сирну запіканку залишити в напіввідкритій духовці на 20 хвилин. Після цього зняти рознімне кільце з форми і дати охолонути.

Персиковий лимонад

Лимонад з персиками

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 4 склянки фільтрованої води
  • 2 середніх персика, нарізаних
  • 1 чашка цукру
  • 3/4 чашки лимонного соку
  • 1 середній лимон, нарізаний
  • Гілочки м'яти – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. У маленькій каструлі довести до кипіння 2 склянки води, персики і цукор.
  2. Зменшити нагрів; накрити кришкою і готувати 5-7 хвилин або поки персики не стануть м'якими. Зняти сироп з вогню і остудити.
  3. Процідити, викинувши персикові шкурки.
  4. У великому глечику змішати персикову суміш, свіжовичавлений лимонний сік і воду, що залишилася.
  5. Додати скибочки лимона і м'яту за бажанням. Подавати разом з льодом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати пісочний пиріг з персиками. Сьогодні.Lifestyle також публікували рецепт тірамісу з персиками.