Мафіни з черствих пасок / Фото: Pinterest
Якими б смачними не були паски, кілька шматочків обов'язково залишиться. Ми пропонуємо зробити з них простий і апетитний десерт, схожий на хлібний пудинг.
Щоб освіжити смак мафінов, додайте в тісто чорницю – ягоди нададуть випічці приємної кислинки.
Мафіни з пасок з чорницею
Мафіни з черствих пасок / Фото: Pinterest
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 235 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г підсохлих пасок
- 150 г чорниці або інших заморожених ягід
- 4 яйця
- 400 мл молока
- Сіль
- 4 ст.л. цукру
- Щіпка меленої кориці
- Вершкове масло
- Цукрова пудра для посипання
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Спосіб приготування:
- Духовку розігріти до 180 ° С.
- Більшу частину пасок нарізати кубиками або порвати на шматочки руками. Залишки м'якуша розкришити.
- Збити яйця віничком разом з цукром і дрібкою солі, влити молоко і перемішати.
- Додати яєчну суміш до нарізаних пасок разом з ягодами і дрібкою кориці. Залишити на 10 хвилин, щоб м'якуш просочився рідиною.
- Форми для мафінів змастити вершковим маслом і присипати їх відкладеною крихтою. Додати хлібну масу.
- Випікати мафіни протягом 20-25 хвилин. За цей час заливка повинна загуснути і підрум'яниться.
- Готові мафіни трохи остудити і посипати просіяною цукровою пудрою.
На замітку
Ягоди в рецепті можна замінити шматочками нарізаних фруктів: яблук, груш, консервованих ананасів або персиків.
Дивіться відео, як приготувати бісквітні кекси на власній кухні:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати хлібний пудинг з бананом і родзинками. Сьогодні.Lifestyle також розповідали про найкращі способи використати вчорашній хліб.