Прості і швидкі в приготуванні апельсинові маффіни припадуть до смаку всій родині. У тісто можна додати шматочки шоколаду, горіхів або ягід.
Апельсинові маффіни з глазур'ю
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 130 г цукру
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 100 мл апельсинового соку
- 5 г ванільного цукру
- 1 ч.л. апельсинової цедри
- 1 ч.л. розпушувача
- 0.5 ч.л. соди
- дрібка солі
Для глазурі:
- 60 г цукрової пудри
- 1 ст.л. апельсинового соку
Рецепт приготування:
1. Збити розм'якшене вершкове масло разом з цукром і ваніллю.
2. По одному додати яйця кімнатної температури, кожен раз добре збиваючи.
3. Додати апельсиновий сік і терту цедру, ще раз збити.
4. Просеянную муку перемешать с разрыхлителем, содой и солью. Взбивая, добавить к яичной массе.
5. Застелить формочки для маффинов бумажными вкладышами и наполнить тестом на две трети. Выпекать при температуре 190 С около 20-25 минут. Остудить кексы в течение 10 минут и переложить на блюдо.
6. Для глазури взбить венчиком просеянную сахарную пудру и апельсиновый сок. Покрыть полученной смесью маффины.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами смачних кексів з родзинками. Ми також розповідали, як приготувати пісні солодкі кекси.
Дивіться відео, як зробити формочки для печива своїми руками: