Що приготувати з чорної смородини: яскравий літній тарт

28 червня 2018, 10:50
Тарт – це французький пиріг-корзинка з начинкою

Чорносмородиновий пиріг Фото: Ірина Павліна

Цей смачний ягідний тарт можна готувати як зі свіжими, так і замороженими ягодами. А замість рубленого тесту відмінно підійде пісочне.

Чорносмородиновий пиріг

Реклама

Складові:

Для тіста:

  • борошно – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 1-2 ст.л.
  • сіль – щіпка

Для начинки:

Реклама
  • смородина – 1 склянка
  • вода – 1 стакан
  • цукор – 150 г
  • жирні вершки – 100 г
  • яйця – 3 шт.

Рецепт приготування:

  1. Борошно посікти з холодним вершковим маслом і щіпкою солі. Додати яйце і молоко, замісити тісто і поставити його в холодильник на півгодини.
  2. Тісто розкачати, перекласти у форму, наколоти виделкою і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
  3. Смородину залити гарячою водою і пюрировати за допомогою блендера. Процідити, щоб видалити оболонки ягід.
  4. З'єднати смородиновий сік із цукром. Додати яйця і добре розмішати.
  5. До яєчно-ягідної суміші додати вершки, вилити на корж і випікати ще 30 хвилин. Перед подаванням остудити.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, як приготувати вино з чорної смородини. Ми також ділилися порадами з вирощування смородини.

Дивіться відео, як приготувати смачний чорносмородиновий лікер:

Реклама