Що корисно їсти на сніданок, а що – ні

13 жовтня 2014, 06:00
Дієтологи радять на ранок зелень і омлет

 Дієтологи радять їсти за сніданок омлет.

Іноді в ранковій метушні багато хто нехтує сніданком , а даремно – кажуть дієтологи . Згідно з останніми дослідженнями , зокрема , проведеним в університеті Алабами під керівництвом Мартіна Янга , сніданком, як найперший прийом їжі , програмує наш організм на весь день.

Що відбувається, якщо ми не снідаємо :

- Сповільнюється обмін речовин ;
- Повільніше спалюються калорії ;
- Знижується працездатність організму.

І абсолютно протилежна картина спостерігається коли ми поснідали висококалорійними продуктами:

- Підвищується метаболізм ;
- Організм активніше витрачає енергію ;
- Підвищується працездатність , поліпшується самопочуття.

Жирні продукти на сніданок допомагають нам схуднути

Мартін Янг вважає , що можна поєднувати яйця , сосиски і бекон , а також інші калорійні продукти. З іншого боку , якщо ми на сніданок вживаємо якісь вуглеводи , то наш організм розщеплює тільки вуглеводи в перебігу всього дня . Дана теорія була підтверджена результатами експериментів на гризунах . Основний висновок полягає в наступному – якщо їсти вранці жирні продукти , наш організм буде розщеплювати жири протягом всього дня і , відповідно, це сприяє схудненню.

Омлет на сніданок – користь на весь день

Ті ж американські вчені стверджують , що скинути зайву вагу можна , снідаючи омлетом . За їх словами , з'їдений зранку омлет дає -18 % калорій. Був проведений наступний експеримент. Учасники в перший день на сніданок з'їдали омлет з трьох яєць . На наступний день їм дали велику булочку з сиром і з йогуртом . Обидва прийоми їжі були однакові за кількістю калорій , однак вони привели до різних результатів . Учені вимірювали рівень гормону голоду в організмі. Після булочки рівень голоду виявився вище , ніж після омлету . Це ж підтвердилося відчуттях самих піддослідних.

Що не рекомендується їсти на сніданок

Дієтологи кажуть , звичайні бутерброди , які ми їмо на сніданок , дають нам величезну кількість калорій , але нічого корисного в собі не несуть – ні вітамінів , ні мінералів , ні клітковини . Тому що білий хліб це продукт рафінований . У складі ковбаси , звичайних сосисок , сардельок , дуже складно знайти щось корисне , а так же вершкове масло або майонез , які ми вживаємо в дуже великих кількостях , здоров'я нам не додасть.

Корисні продукти на сніданок

Для корисного і здорового сніданку дієтологи радять вибирати цільно – зерновий хліб , хліб з висівками , клітковину – це можуть бути листя салату , стебло селери , зелень. Замість ковбаси – натуральне відварне м'ясо і омлет . Також фахівець рекомендують їсти на сніданок кашу , так як злакові дають великий приплив енергії і є складними вуглеводами , які дозволяють протриматися до обіду .



Джерело : miss-wellness.ru