Що перекусити, щоб не поправитися

7 листопада 2015, 05:21
Поїсти можна овочі, кисломолочні продукти або роли

Фото paragrams.com

Основний постулат правильного харчування – це відсутність почуття голоду й чітко спланований режим, в якому – не менше 5 прийомів їжі на день. Двома з них є перекушування.

Головна функція перекусів – не допустити відчуття голоду, через яке часто і виникає переїдання. Завдяки перекусам у крові нормалізується рівень цукру і організм звикає, що його годують постійно, а значить, не потрібно відкладати запаси "на всяк випадок", пише hochu.ua.

Реклама

Найчастіше в питанні перекусів допускається помилка у виборі продуктів. Так, деякі люди перекушують булочками, шоколадками або чіпсами. Більше того, після їх вживання відчуття голоду не змусить себе довго чекати і повернеться знову. Тому для того, щоб така система харчування давала позитивні результати, необхідно вибирати правильні продукти.

Горіхи

Власне, в даному випадку нічого готувати не потрібно – досить просто запастися горіхами на робочому місці або вдома. Невелика жменя горіхів видалить голод і наситить організм корисними речовинами. Головне – з'їдати невелику кількість цього продукту, адже горіхи – дуже калорійні.

Реклама

Салати

Салати – відмінний варіант перекусити. Варіацій на тему здорових салатів безліч: головне, щоб у них не було майонезу або інших важких соусів. З самого простого – салат з яйця і авокадо, який заправляється оливковою олією. Також відмінний варіант: цезар, але без сухариків та майонезної заправки. Якщо їсти морепродукти – зроби салат з їх суміші. В цілому, ти можеш фантазувати і радувати себе різними стравами.

Овочі зі сметаною

Реклама

Ще одна відмінна ідея – це порізати овочі соломкою і приготувати соус зі сметани і кропу (можна також додати трохи часнику). Овочі можна вибрати будь-які: огірок, болгарський перець, морква, селера і так далі. Головне, щоб вони тобі подобалися на смак.

Кисломолочні продукти

Якщо не хочеться готувати, в якості перекусів використовуй йогурт, кефір або сир. Головне, щоб продукти містили низький відсоток жирності. Йогурт, звичайно ж, повинен бути "чистим": без цукру і барвників. Для його удосконалення можна додати фрукти, ягоди або сухофрукти.

Сендвіч

Ти все ще думаєш, що сендвіч може бути тільки шкідливим? Насправді це не так. Якщо ти зробиш його з житньої булочки, намажеш її м'яким сиром, покладеш листя салату і помідори, а потім запечене м'ясо – вийде цілком здоровий сендвіч, який можна використовувати як перекушування. Начинку можна придумувати самостійно.

Роли

Ще один варіант чудового перекусу – це роли з грудки курки або індички з сиром. Для їх приготування наріж грудку шматками і добре відбий. Далі кожен намаж м'яким сиром, додай дрібно нарізаний кріп. Загорни їх в харчову плівку, і відправ у киплячу воду. Не забудь, звичайно ж, натерти кожен шматочок м'яса сіллю і перцем за смаком. Через 7-8 хвилин дістань рулети. Вони хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді.