Що потрібно знати про фруктовий чай

2 липня 2017, 05:30
Цей напій можна зробити на основі води, соку або чаю

Фруктовий чай на воді заварюють з сушених

Фруктовий чай – це напій , приготований з суміші сушених або свіжих фруктів , ягід , трав і квітів . Його можна зробити на основі води , соку або чаю . У кожного з цих способів є нюанси в приготуванні , пишеtoneto.net.
—  Фруктовий чай на воді заварюють з сушених фруктів і трав . Чай зазвичай не додають ( такий напій не містить кофеїн ) . Але якщо просто залити суху суміш окропом , вийде компот .

—  Воду необхідно закип'ятити і остудити до 85-90С ° . Чайник для заварювання потрібно обов'язково прогріти , а напою дати настоятися протягом 8-10 хвилин .

 Фруктовий чай на соку робиться як з додаванням чайного листя , так і без нього . У першому випадку сік необхідно нагріти , але не доводити до кипіння . У другому випадку сік просто розбавляється завареним чаєм . Пити можна як в гарячому , так і охолодженому вигляді .

— Якщо основою фруктового чаю служить чорний , зелений або білий чай , то потрібно спочатку заварити і дати настоятися останньому , а потім додати фруктовий купаж на свій смак . Такий напій чудово втамовує спрагу , знімає втому і тонізує організм .

10 рецептів фруктового чаю

Реклама

Грушевий чай с жасмином

1-2 невеликі груші подрібніть за допомогою блендера. Заваріть жасминовий чай (2 чайні ложки на 0,5 літра води).

Додайте в нього грушеве пюре, сік половини лимона і паличку кориці. Дайте настоятися протягом 10-15 хвилин.


Ананасово-цитрусовий мікс

Заваріть міцний чорний чай (0,5 літра води на 2-3 чайні ложки чаю). Процідіть. Коли чай охолоне, змішайте з половиною склянки ананасового соку і такою ж кількістю апельсинового соку.

Додайте пару столових ложок соку лайма, а також його свіжі часточки і гілочки м'яти. При бажанні можна додати цукор.


Ягідний мікс

Ягоди розімніть і змішайте з будь-яким фруктовим пюре (3-4 столові ложки) і медом (2-3 столові ложки). Ягідну суміш залийте гарячою водою і залиште настоюватися на 5 хвилин.

М'ятний чай

Листя м'яти злегка розімніть, щоб дали сік, додайте столову ложку зеленого чаю і залийте окропом. Пропорції – виходячи з бажаного обсягу напою.

Такий чай можна пити гарячим або охолодженим. Також можна додати трохи меду і свіжих гілочок м'яти і пити з льодом.

Ромашковий чай з полуницею

Заваріть ромашковий чай (2 столові ложки сухого збору ромашки на 0,5 літра води). Додайте в нього 2-3 кружальця апельсина. Накрийте кришкою і дайте настоятися.

Коли охолоне, поставте в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. Перед подачею процідіть чай, додайте нарізану на великі часточки полуницю і цукор.

Персиковий чай

Заваріть білий чай. Процідіть і дайте охолонути. Потім змішайте його з половиною склянки персикового соку. Додайте нарізані свіжі персики. Поставте напій в холодильник на кілька годин.

Полунично-манговий чай

Заваріть 0,5 літра чорного ароматизованого чаю зі смаком полуниці (можна з пакетиків). Поки він гарячий, розтопіть в ньому 3 столові ложки меду.

У остиглий напій додайте крупно нарізану полуницю (5-6 штук) і манго (1-2 плоди). Поставте його на кілька годин в холодильник. Пийте з льодом і гілочками м'яти.

Кавуновий чай

0,5 літра міцного чорного чаю змішайте зі склянкою кавунового соку з м'якоттю. Залиште охолоджуватися на 1,5-2 години. Перед подачею додайте нарізаний великими скибочками кавун і прикрасьте гілочкою свіжого базиліку.

Каркаде

Зробіть 0,5 літра каркаде (це чай з квіток китайської троянди – гібіскусу). Додайте цукор за смаком.

Пити можна відразу гарячим, а можна, коли охолоне, влити склянку яблучного сидру і додати часточки свіжого лимона з льодом.

Чай з чорною смородиною і лимоном

0,5 склянки свіжого лимонного соку доведіть до кипіння разом зі смородиною. Варіть протягом 5 хвилин, протріть ягоди через сито.

Пюре змішайте з 500 мілілітрами чорного чаю. Додайте цукор, лід і свіжі ягоди смородини. Прикрасьте цедрою лимона і насолоджуйтеся.