Що потрібно їсти взимку, щоб не мерзнути

1 січня 2015, 08:05
Адаптуватися до різкого похолодання допоможе зміна раціону

Супи і цільнозернові продукти допоможуть організму довше зберігати тепло. Фото: vkontakte.ru

За словами дієтолога Хізер Ніколдс, деякі продукти і страви заряджають організм енергією, яка допомагає зберігати тепло, що особливо важливо в холодну пору року, пише bigmir.net.

Імбир

Реклама

Імбир не тільки допомагає організму зберігати тепло, але також стимулює імунну та травну системи. Його можна використовувати для заправки для салатів, супів, додавання в гарячі напої та приготування чаю.

Кокосове масло

Жири загалом, у тому числі і кокосове масло, тримають тіло в теплі поки метаболизируют. Також кокосове масло можна використовувати як зволожуючого крему, який буде перешкоджати втраті тепла організмом через суху шкіру.

Реклама

Кориця та інші спеції

Гострі приправи можуть спровокувати виділення поту і привести до втрати тепла. А кориця, кмин, паприка, мускатний горіх і запашний перець впливають на обмін речовин в організмі і виділяють тепло.

Цільнозернові продукти

Реклама

Гаряча вівсянка, геркулес, коричневий рис, пшоно та інші цільнозернові продукти зігрівають і забезпечують організм необхідними для енергії складними вуглеводами. Крім того, цільнозернові продукти є хорошим джерелом вітамінів групи В і магнію, які допомагають щитовидній залозі і наднирковим краще регулювати температуру тіла.

Гарячі супи

Гарячий суп – одне з кращих страв для холодної пори року, однак час його вживання також відіграє значення. За словами Хізер Ніколдс, найкраще їсти супи ввечері, щоб допомогти тілу зберігати тепло всю ніч.