Що потрібно їсти, щоб зберегти здоров'я і красу волосся

2 квітня 2015, 06:36
У раціон потрібно включити білки, вітаміни і вівсянку

Фото: lady-zest.com

Здоров'я волосся багато в чому залежить від збалансованого раціону харчування, що забезпечує організм необхідною кількістю вітамінів і мікроелементів. Витончення і тьмяність волосся, посічені кінчики, наявність лупи – все це може бути ознакою того, що в раціоні не вистачає якихось головних поживних речовин.

За словами експертів, волоссю для здоров'я і зростання потрібно постійне підживлення білками, глюкозою, вітамінами і мінералами.

Реклама

Так, наприклад, в раціон варто частіше включати волоські горіхи. Вони багаті біотином, вітаміном Е і зволожуючими омега-жирами, пише MedDaily.ru. У даному продукті також міститься мідь – важливий елемент для вироблення меланіну, пігменту, що додає колір волоссю. Саме з недоліком міді фахівці зазвичай пов'язують появу передчасної сивини.

У раціоні слід звертати увагу також на достатність білків.

Дефіцит заліза в організмі може призводити до витончення і випадіння волосся. Джерелом заліза є червоне м'ясо і сочевиця.

Реклама

У сухості шкіри голови може бути "винен" дефіцит цинку. Багатими джерелами цього елемента є устриці, краби і омари. Також він міститься в насінні гарбуза.

А з ламкістю і тьмяністю волосся допоможе боротися вівсянка.

У свою чергу, вітамін С захистить волосся від дії вільних радикалів. Також він важливий для вироблення шкірного сала і колагену. Вітамін міститься в червоному перці, апельсинах, полуниці, помідорах і брокколі.