Що ні в якому разі не можна їсти на сніданок

23 листопада 2017, 09:21
Жирні та солодкі продукти шкодять нашому організму

Бутерброд. Фото: pixabay.com

Правильний сніданок запускає в організмі процеси, що дозволяють впоратися з сонливістю, голодом до самого обіду і додати енергії. Однак жирні та солодкі продукти, з'їдені вранці, навпаки шкодять нашому організму.

Дієтологи розповіли, яку їжу можна вживати на сніданок:

Реклама
  • Сік

До складу цього напою входять лише вуглеводи і цукор. Це стосується не тільки фруктових соків, а й зелених свіжих напоїв. Вам просто не вистачить білка, щоб залишитися ситим, і корисних жирів, щоб відчути прилив енергії.

  • "Швидкі" злаки

Так звані каші швидкого приготування тільки виглядають як здорова їжа, а насправді є нічим іншим, як швидкими вуглеводами з високим вмістом цукру і низьким вмістом клітковини.

  • Знежирений йогурт

Знежирений йогурт це занадто мало, щоб підтримати організм після десятигодинного нічного голодування. З'ївши одну порцію знежиреного йогурту, ви вже до середини ранку відчуєте голод. Щоб цього не сталося, на сніданок потрібно з'їдати від 250 до 400 калорій в залежності від вашої ваги і активності. Тому краще додайте до йогурту вівсянку або банан.

Реклама
  • Кава

Ще один дивний вид ранкового підкріплення, який багато хто чомусь вважають сніданком. Люди додають в свою каву солодкі сиропи, цукор і і молоко, які суттєво додають в напій калорії без будь-якої користі для почуття ситості і здорового початку дня. Кава дійсно може допомогти прокинутися, давши короткочасний сплеск енергії. Але це закінчиться ще до того, як ви доберетеся до роботи.

  • Пончики

Цукор, рафіновані вуглеводи, перепалене масло – ось з чого складається ваш улюблений сніданок у вигляді пари пончиків. Нехай вони стануть винятком і задоволенням вихідного дня, але приберіть їх з ранкового меню на кожен день. Але якщо вже без цих ласощів ніяк не обійтися, принаймні стабілізуйте рівень цукру в крові, додавши до пончиків трохи білка. Це можуть бути горіхи або круте яйце.

  • Хліб з маслом і сиром

Класичний бутерброд для сніданку може виручити у винятковій ситуації, але не варто робити таке блюдо ранковою традицією і ось чому. Масло і сир – концентрація жиру і калорійна бомба, а булка – швидкі вуглеводи. Це дуже погано для вашої фігури. Але є вихід для любителів бутербродів. Булку можна замінити цільнозерновим хлібом, а масло авокадовим пюре.

Реклама
  • Відсутність сніданку

Ну і повернемося до утвердження дієтологів про те, що будь-яка їжа на сніданок краще, ніж повна її відсутність. Якщо ви пропускаєте ранковий прийом їжі, який в ідеалі повинен складатися з молока, цільних зерен і фруктів, то вдень вам буде важко боротися зі спокусами порушити режим харчування на користь шоколадок, круасанів і гамбургерів. Навіть якщо ви з тих, хто не відчуває голоду вранці, спробуйте розвинути звичку їсти. Уже через кілька днів ви помітите, що сніданок став частиною вашого життя.

Такі сніданки готуються з органічних продуктів без термічної обробки. У них немає солі, цукру і консервантів. Ці страви прискорюють метаболізм і налагоджують роботу шлунково-кишкового тракту, в результаті чого шкіра стає більш пружною і гладенькою, а волосся – густим і блискучим.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, як дожити до 100 років.