Що ні в якому разі не можна додавати в чай

26 жовтня 2017, 15:25
Деякі популярні продукти під впливом високих температур перетворюються на отруту для організму

Чай. Фото: pixabay.com

Навіть дуже корисний продукт при неправильному використанні разом з чаєм може не тільки втратити свої цінні властивості, а й перетворитися на небезпечний канцероген.

Отже запам'ятайте, які продукти не можна додавати в чай:

Реклама
  • Чай з цукром

Вчені неоднозначно ставляться до такого змішування. Є статистика: у представників тих народів, де цукор в чай вважають за краще не додавати, рідше розвиваються онкологічні захворювання. Однак деякі фахівці вважають, що в більшій мірі це відносять до чорного чаю. На їхню думку, на позитивні властивості зеленого чаю цукор не впливає – навіть навпаки, підсилює цілющі властивості, так як допомагає краще засвоювати катехіни, що містяться в напої. Дієтологи, як правило, проти того, щоб пити чай з солодощами. Вони вважають, що в цьому випадку розмиваються межі дозволеного – цукерок з чаєм, наприклад, можна з'їсти в два-три рази більше, ніж без нього.

  • Чай з молоком

Відомо, що в чаї є важливий компонент – катехіни, що служать природними і вельми сильними антиоксидантами. Саме катехіни нейтралізують дію вільних радикалів, що псують клітини і викликають онкологічні пухлини. Катехіна в чаї більше, ніж в більшості овочів і фруктів. Крім того, катехіни гальмують розвиток діабету і серцево-судинної недостатності. Однак врахуйте, що коли ми додаємо в чай молоко, частину цього унікального лікувального ефекту пропадає.

  • Чай з медом

Мед корисніше цукру, але любителі гарячого чаю з медом піддають своє здоров'я серйозній небезпеці. При температурі понад 40°С в меді цілком руйнується цінний фермент діастаза, а при більш високій температурі (60°С) мед перетворюється на канцероген – міститься в ньому фруктоза окислюється, а продукт цього окислення здатний спровокувати виникнення злоякісних новоутворень в шлунку, кишечнику та інших органах травної системи. Класти мед в гарячий чай категорично не рекомендується.

Реклама
  • Чай з лимоном

Так само, як і у випадку з медом, лимон не потрібно класти в гарячий напій. Під впливом високих температур в лимонах повністю руйнується вітамін С і багато інших цінних компонентів. Для збереження корисних якостей лимона його не варто класти в чай відразу. Слід трохи почекати, щоб чай злегка охолов.

Нагадаємо, деякі аспекти способу життя людини заважають її організму засвоювати корисні вітаміни і мінерали. Як встановили вчені, звичка часто вживати каву зменшує надходження заліза в організм майже на 80%. Трохи менше цей показник в організмі любителів чаю.