Що спекти до чаю: простий сливовий пиріг з корицею

13 серпня 2018, 09:00
Коричневий цукор забезпечує апетитну карамельну корочку

Пиріг зі сливами Фото: pixabay.com

Серпень – головний сезон злив. Якщо ви не знаєте, що робити з щедрим літнім урожаєм, приготуйте смачний пиріг за нашим рецептом.

Сливовий пиріг з корицею

Реклама

Складові:

  • 120 г вершкового масла
  • 1 склянка борошна
  • 3/4 склянки білого цукру
  • 3 ст.л. коричневого цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. кориці
  • 12-15 слив
  • 2 яйця

Рецепт приготування:

  1. Розм'якшене вершкове масло збити з 3/4 склянки цукру. Продовжуючи збивати, по одному додати яйця, кожен раз перемішуючи.
  2. Борошно просіяти з корицею і розпушувачем. Поступово додати до яєчної суміші, добре перемішати. Сливи помити і розрізати навпіл або на четвертинки.
  3. Форму діаметром 24 см (або квадратну зі стороною 20 см) змастити вершковим маслом, викласти тісто.
  4. Зверху розкласти шматочки слив, присипати коричневим цукром.
  5. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Перед подачею остудити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати сливовий пиріг за рецептом з газети The New York Times.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати німецький яблучний панкейк: