Що готують на День подяки в США: традиційні страви

26 листопада 2020, 10:20
Свято з'явилося завдяки першим англійським переселенцям

Вечеря на День подяки

День подяки – одне з головних свят в США Його щороку відзначають в четвертий четвер листопада. У 2020 році дата Дня подяки – 26 листопада.

Вечеря на День подяки збирає всю родину за столом, який є символом благополуччя і процвітання. На свято традиційно готують запечену індичку з журавлинним соусом і греві, різноманітні овочеві гарніри, пироги та десерти.

Реклама

Запечена індичка

Індичка на День подяки

Головна страва свята – індичка, яку готують зазвичай всією сім'єю. До речі, вона є основою святкового столу не просто так, адже це була єдина дичина, яку могли зловити перші поселенці в Америці.

Реклама

Зараз до Дня подяки по всій країні вирощують близько 50 тис. індичок, щоб кожна сім'я могла прикрасити цією стравою свій стіл. Її подають з різними гарнірами і особливою підливою – греві.

Картопляне пюре

Пюре з картоплі

Реклама

Це найпопулярніший гарнір на День подяки. Його головний секрет – велика кількість вершкового масла і молока. Воно обов'язково повинно бути кімнатної температури. А молоко або вершки – теплими. Це дозволить зробити пюре однорідним, без грудочок.

Запіканка з батату із маршмеллоу

Запіканка з маршмеллоу і батата / Фото: Pinterest

Батат ще називають солодкою картоплею. Його колір нагадує гарбуз, а форма — одночасно і моркву, і картоплю. Батат, запечений з маршмеллоу, горіхами, цукром і корицею – це смачний і оригінальний десерт американської кухні.

Запіканка із стручкової квасолі з беконом

Запіканка зі стручкової фасолі

Вона займає одне з ключових місць на святкових столах вже більше 60 років. Запіканка готується з соусу бешамель, бланшированої квасолі і обсмажених з цибулею грибів. Всі ці інгредієнти змішуються в формі і запікаються до рум'яної скоринки.

Журавлиний соус

Соус з журавлини ідеально підходить Стрільцям

Хоча його можна купити в супермаркеті, домашній журавлинний соус набагато смачніший. Його подають холодним до запеченої індички. Додаткові інгредієнти – цедра, спеції, а в деяких рецептах – смажена цибуля.

Греві

Греві готують з м'ясного соку / Фото: Unsplash

Греві (з англійської) означає підлива, тобто густий соус, отриманий безпосередньо під час приготування страви із соків, що виділилися з продуктів. Він може бути додатково загущений борошном або крохмалем. Цим соусом може поливатися при подачі на стіл як сама страва, так і гарнір.

Кукурудзяний хліб

Хліб з кукурудзяного борошна

Кукурудзяний хліб – традиційна випічка в національній кухні США. Вважається, що це страва перейшла в сучасну американську кухню від корінних народів, що населяли Північноамериканський континент. Завдяки борошну грубого помелу хліб в результаті виходить повітряним, розсипчастим і м'яким.

Американський кукурудзяний хліб прийнято подавати до страв мексиканської кухні (рагу, супів, чилі), страв південних американських штатів (смаженого м'яса, пюре). У північних штатах кукурудзяний хліб найчастіше їдять як пиріг, поливаючи його солодким кленовим сиропом.

Макарони з сиром

Рецепт бюджетної вечері з макаронів

Невигадлива, але завжди безпрограшна комбінація макаронів, сиру і соусу бешамель. Макарони з сиром готують як в будні, так і на свята.

Гарбузовий пиріг

Пиріг на День подяки

На десерт американці печуть тарт з пісочного тіста з пряною гарбузовою начинкою і подають його зі збитими вершками. Зазвичай для цього пирога використовується консервоване гарбузове пюре, але його можна приготувати і самостійно.

Пиріг з карамеллю і горіхами пекан

Ще один традиційний десерт на День подяки – тарт з горіхами пекан та карамеллю. У начинку іноді додають шоколад. Це дуже смачний, але ситний і калорійний пиріг.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те як їсти солодке і не гладшати.