Що повинно входити в обов'язковий раціон тих, кому за 35

10 травня 2015, 01:23
Дієтологи не рекомендують харчуватися так, як це було в 18 або 25 років

Фото: соцмережі

На думку дієтологів США, після досягнення 35 років кожній людині варто переглянути свої харчові звички і включити в меню певні продукти. Про це повідомляє сайт tvoymalysh.com.ua.

З віком розтане ризик появи різних захворювань (проблеми з серцем, тиском, судинами, онкологія, цукровий діабет, остеопороз і багато іншого). Тому ні в якому разі не можна харчуватися так, як ви звикли в 18 або 25. Дієтологи впевнені, що бальзаківський вік зобов'язує регулярно вживати в їжу такі продукти:

Реклама

Помідори. Попереджають рак простати, грудей, шлунка і легень; знижують рівень холестерину в крові; зміцнюють імунітет.

Сою і продукти, що її містять. Хороша профілактика від гіпертонії, атеросклерозу, артриту, ішемічної хвороби серця, цукрового діабету та холециститу.

Молочні продукти. Багате джерело кальцію, необхідного для міцності кісток. Допомагає при проблемах зі сном, головних болях, підвищеному артеріальному тиску.

Реклама

Курку. Корисна для профілактики і лікування виразкової хвороби, подагри, діабету, поліартриту і атеросклерозу.

Жирну рибу. Зменшує запальні процеси, пошкодження кровоносних судин, нормалізують рівень холестерину і, як наслідок, артеріальний тиск; зміцнює імунітет.

Мигдаль. Підтримує нормальну роботу серця, нормалізує водно-сольовий обмін в організмі, покращує роботу ЦНС; знижує рівень стресу; попереджає утворення каменів в сечовому міхурі і нирках.

Реклама

Вишню. Має протимікробну властивістю; зміцнює стінки капілярів і зменшують їх ламкість, зокрема – в сітківці ока; запобігає тромбоз і рак.