Чим корисні яблука для здоров'я і краси

8 вересня 2016, 04:30
Яблука зміцнюють судини, допомагають при авітамінозі, а також покращують колір обличчя

Фото: lifeglobe.net

У яблуках містяться: вітаміни В, С, Е, РР, калій, кальцій, магній, йод, марганець і пектин, а також нікотинова кислота і піридоксин. Цей фрукт також є одним з найбільш легко засвоюваних джерел заліза, відзначають дієтологи. Стародавні мудреці говорили, що людина, яка з'їдає щодня по два яблука, ніколи не буде хворіти.

Користь яблук для здоров'я: що кажуть фахівці

Реклама

- Зміцнюють стінки судин, підвищують їх еластичність і проникність;
- Яблука вважаються природним антиоксидантом, тому регулярне їх вживання сприяє профілактиці вірусних і інфекційних захворювань;
- Речовини, що містяться в яблуках, мають здатність зв'язувати шкідливі і токсичні речовини і виводити їх з організму;
- Знижують ризик виникнення серцевих захворювань;
- Бор в складі допоможе уникнути остеопорозу;
- Усувають захворювання нервового характеру;
- Перешкоджають утворенню сечової кислоти і підсилюють розпад мурашиної, тому вони застосовуються для профілактики ревматизму, подагри, атеросклерозу, хронічних екзем та інших захворювань шкіри;
- Через вміст каротину, заліза, марганцю, калію і кальцію яблука рекомендують при кишкових інфекціях;
- Яблука незамінні при лікуванні недокрів'я завдяки великому вмісту в них заліза;
- Володіють легким сечогінним ефектом, зменшують засвоєння жирів;
- Допомагають при авітамінозі;
- В яблучних кісточках містяться біологічно активні речовини, вітаміни і ферменти, які запобігають виникненню раку;
- В шкірці яблук містяться як нерозчинні волокна, які виводять з крові надлишки холестерину, так і розчинні, які в свою чергу виводять холестерин з печінки.

Яблука для схуднення

Яблука – найулюбленіший продукт всіх тих, що худнуть, і не дарма. Калорійність яблука становить всього 47 ккал на 100 гр, а відсутність жирів і велика кількість клітковини дозволяє їсти їх практично в необмеженій кількості. Наявність пектину робить їх продуктом з низьким глікемічним індексом. Індекс оцінює продукти відповідно до їх впливом на рівень цукру в крові. Якщо продукту дається низький глікемічний індекс, це означає, що при його вживанні рівень цукру в крові піднімається повільно. Що дуже корисно для схуднення.

Реклама

Щоб знизити вагу, відзначають дієтологи, слід 1-2 рази в тиждень влаштовувати розвантажувальні дні, а для профілактики буде досить дотримуватися одного розвантажувального дня на місяць. Для схуднення яблука краще їсти сирими або після мінімальної термічної обробки.

Властивості яблук для краси:

- Пектин в складі покращує колір обличчя і сприяє свіжості шкіри;
- Вітамін С є антиоксидантом і бореться з ознаками старіння;
- Яблука надають терпку дію на жирну, комбіновану і пористу шкіру, завдяки чому очищають від забруднень і звужують пори;
- Володіють потужними заживляючими властивостями;
- Зменшують запалення на шкірі і борються з висипом вугрів;
- K-вітамін і филлохинон в складі повертають тьмяному волоссю красивий блиск і яскравий, насичений колір.

Реклама

Незважаючи на корисні властивості яблук, відзначають лікарі, їх необхідно вживати з обережністю людям з виразковою хворобою шлунка і гастрит, так як кислоти, що містяться в яблуках, дратують слизову. При наявності таких захворювань як сечокам'яна хвороба і коліт, перед вживанням яблука необхідно перетворити в пюре.

Джерело: hochu.ua