Чим корисні яблука

27 липня 2014, 02:15
У яблуках є вуглеводи, органічні кислоти, білки, вода, клітковина

Яблука часто використовують

Корисні властивості яблук варіюються залежно від різних факторів, у тому числі від сорту , місця вирощування і навіть від кліматичних умов. Однак , за словами дієтологів , у всіх плодах є вуглеводи , органічні кислоти , білки , вода , клітковина. Що стосується вмісту вітамінів і мікроелементів , то в яблуках присутній провітамін А , вітамін С , вітамін РР , залізо , магній , калій , пектин , фенольні сполуки.

Незаперечна користь яблук , адже в одному середньому фрукті міститься 4 грами клітковини , половину цієї маси складає пектин , надзвичайно важлива речовина для здоров'я серцево-судинної системи .

Яблука захищають кишечник від деяких видів хвороботворних бактерій , сприяють зняттю запалень в ШКТ. Свіже яблуко – відмінні ліки при розладах кишечниках , колітах та інших захворюваннях.

Яблука мають сечогінну і жовчогінну дію , їх застосовують в якості легкого нешкідливого проносного. При млявому травленні лікарі обов'язково рекомендують включити в раціон яблука , так само як і при хронічному холециститі .

До корисних властивості яблук входить і їх здатність відновлювати метаболізм. Якщо щодня їсти ці фрукти , то набагато простіше знизити вагу , так як вони не дають вуглеводам трансформуватися в жири. На цьому їх властивості засновані яблучні розвантажувальні дні , протягом яких слід з'їдати до півтора кілограма яблук , розділених на 5-6 прийомів.

Користь яблук полягає і в профілактиці атеросклерозу , тому що містяться в яблуках речовини не дають розвинутись цій хвороби. Для зняття стресу лікарі рекомендують яблучний чай. Люди , які працюють на шкідливому виробництві , повинні регулярно споживати яблука , так як вони заважають токсичним речовин всмоктуватися в кров.

Крім того , яблука є низькокалорійним продуктом (у 100 г яблук міститься всього 46 кілокалорій ), тому їх часто застосовують у різних дієтах.

Джерело: yourlifestyle.ru