Чим корисні кабачки: лікар розкрила п'ять неймовірних властивостей

28 червня 2018, 08:03
Цей овоч необхідний нашим серцю, мозку, м'язам і печінці

Кабачки дуже корисні для здоров'я. Фото: depositphotos

Кабачки – це найпопулярніший і найдешевший льотний продукт в Україні. Чим корисний цей овоч і чи можна їсти його в необмежених кількостях протягом усього сезону, розповідає сайту Сегодня.Lifestyle відомий лікар-дієтолог Світлана Фус.

Чому потрібно їсти кабачки

  • По-перше, м'якоть кабачка легко засвоюється організмом, не викликаючи роздратування шлунка і кишечника.
  • По-друге, в шинку міститься вітамін С, який бере участь у виробленні колагену, який робить нашу шкіру пружною.
  • По-третє, бета-каротин, який корисний для шкіри, волосся, добре впливає на зір.
  • По-четверте, також в ньому присутні важливі для організму мікроелементи: калій, кальцій, залізо, магній – необхідні нашим серцю, мозку, м'язів і печінки.
  • По-п'яте, харчові волокна кабачків добре абсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину і води, виводять їх з організму. Вони активізують травні процеси, поліпшують моторну і секреторну функції шлунка і кишечника.

Кабачки – найкраща їжа, яка перешкоджає затримці рідини в організмі. При цьому, калорійність кабачка наближена до нуля.

Реклама

Нагадаємо, ТОП-6 найкращих продуктів для здоров'я. Крім цього, ми писали, кому заборонено, а кому потрібно їсти малину

Формула успіху: раціон успішних людей – дивіться відео: