Чим корисні кабачки

12 вересня 2016, 05:05
Корисні кабачки для людей, які страждають на гіпертонію і серцево-судинними захворюваннями, а також при анемії

Фото: gubanedura.net

Кабачок – це різновид гарбуза, разом з ним він був завезений до Європи в XVI столітті. Спочатку кабачок використовувалися лише в якості декоративних рослин поряд з завезеною тоді ж картоплею. Про корисні властивості цього овоча європейці дізналися в XIX столітті, коли стали вживати його в їжу.

Калорійність кабачків

Реклама

Кабачки ідеально підходять для дієтичного харчування людей, схильних до повноти або бажаючих схуднути, оскільки калорійність кабачків становить всього 20-30 кілокалорій на 100 грам цього овоча, відзначають фахівці.

Корисні властивості кабачків

Кабачки не мають власного яскраво вираженого смаку, а тому легко поєднуються з будь-якими продуктами. Кабачки можна вживати в сирому вигляді, роблячи з них салати. Їх можна смажити, тушкувати, фарширувати, солити і маринувати. А хто ж не знає кабачкової ікри, яка може служити і соусом, і закускою! І всі ці страви не тільки смачні, але і корисні.

Реклама

Про користь кабачків можна судити по вітамінному складу. У кабачках присутні вітаміни груп А, В, С, Н, PP і знаменитий вітамін молодості – Е (токоферол) – природний антиоксидант, що допомагає організму боротися з вільними радикалами і сповільнювати старіння. Завдяки великому вмісту вітаміну С і бета-каротину, що сприяють загальному кріпленню організму, кабачки корисні для хворих, що йдуть на поправку, ослаблених людей і дуже добре підходять для дитячого харчування.

Корисні властивості кабачків видно і при аналізі мінерального складу цього овоча. Тут є калій, натрій, магній, фосфор і залізо. Причому співвідношення калію і натрію таке, що вживання кабачків виводить надлишки натрієвих солей з організму. Корисні кабачки для людей, які страждають на гіпертонію і серцево-судинними захворюваннями. Завдяки поєднанню заліза і вітаміну С кабачки необхідні в раціоні харчування людей, які страждають на анемію, відзначають лікарі.

Завдяки низькому вмісту грубих волокон кабачки і страви з них дуже м'які і ніжні. У них багато пектину, що сприяє легкому засвоєнню їжі. Крім того, пектин допомагає вивести з організму зайвий холестерин, надлишок якого, як відомо, веде до гіпертонії та атеросклерозу.

Реклама

Корисні кабачки і для тих, хто страждає гепатитом, холециститом, жовчнокам'яну хворобу, хронічний коліт, гіпертонією, атеросклерозом, хронічним нефритом і пієлонефриту. Це є наслідком високого вмісту води в кабачках – 95% загальної маси плоду, завдяки чому вони мають сечогінну дію, виводять з організму надлишки солей, нормалізують водно-сольовий обмін і очищають кров.

Лікарі рекомендують їсти кабачкову ікру при при сечокам'яній хворобі з випаданням оксалатів і уратів, подагрі та інших порушеннях обміну речовин. У кабачках дуже мало вуглеводів, тому хворі на цукровий діабет включають їх в своє вельми небагате меню. Кабачкові страви покращують перистальтику кишечника і сприяють виведенню жовчі.

Джерело: yourlifestyle.ru