Чим корисні фініки: відповідь вчених

13 листопада 2017, 11:20
Цей плід містить комплекс вітамінів, які зміцнюють імунітет і витривалість

Фініки. Фото: pixabay.com

Вчені з хайфського університету "Техніон" в спеціалізованому журналі JAFC пишуть, що вживання фініків знижує ризик інфаркту, інсульту і інших захворювань серцево-судинної системи. На їхню думку, цей продукт містить особливо активні антиоксиданти, не тільки знижують рівень холестерину в крові, але і змінюють його якість. В результаті зменшується ризик формування атеросклеротичних бляшок і закупорки ними судин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

При цьому з'ясувалося, що солодкість цих плодів ніяк не позначається на рівні вмісту цукру в крові. Так, при щоденному вживанні 100 грамів фініків протягом трьох місяців в крові випробовуваних не було відмічено змін в кількості цукру, зате "відчутно впав" вміст жирів і ступінь їх окислення. Тому ізраїльські медики вирішили внести фініки до списків вже відомих рослинних антиоксидантів, серед яких виділяються гранат, червоне вино і виноград, а також оливкову олію.

Нагадаємо, регулярне споживання фініків сприяє зниженню холестерину в крові, а значить, допомагає знизити ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань, зокрема атеросклерозу. Крім цього, ми писали, чим корисні сухофрукти.