Чим насправді корисна розрекламована ягода годжі

16 січня 2016, 16:00
Чи справді тибетська ягода приносить довголіття

Загадкова ягода.

" Розкажіть, будь ласка , про користь ягоди годжі і про те, як її правильно вживати. Варення з нього не звариш , бо вона дорога , а чи є сенс їсти по одній ягоді ?" — Алла Кричинська.

Відповідає ОленаСвітко, лікар- натуропат:

Реклама

Годжі – тибетська ягода, яка буквально напхана вітамінами і необхідними амінокислотами . Так, коштує вона дорого ( від 500 грн за кілограм), але людині її багато не треба, і вже тим більше не варто робити з неї варення . Краще заведіть собі правило: з'їдати дві, максимум три ягідки годжі в день. Цього цілком достатньо, щоб відчути поліпшення здоров'я : поступово втома піде , а зір повернеться – хай не повністю, але дивитися на світ однозначно стане легше. Цікаво, що китайці називають годжі ягодою молодості та довголіття , адже вона багата антиоксидантами, флавоноїдами , зміцнює стінки судин, і каротиноїдами , що сприяють формуванню кісток і зубів, а також добре впливають на ендокринну систему. Також в тибетських ягодах містяться: вітамін А, який незамінний для збереження зору і репродуктивної функції організму; кальцій , якого потребують наші зуби і кістки ; цинкзавдяки якому нормалізується рівень цукру в крові і знижується холестерин ; германій . В останнього елемента досить широкий спектр дії : він володіє протираковими властивостями, покращує роботу мозку , впливає на омолодження , посилює лібідо і потенцію. Крім того , ягоди годжі виводять з печінки отрути, дроблять камені і чистять судини . Зараз, взимку, коли у багатьох сил немає ні на що , годжі стають порятунком . Розглядайте їх як таблетки: встали вранці , з'їли пару ягід – і заряд бадьорості на весь день забезпечений. Хочете трохи пошикувати ? Додайте годжі в плов замість родзинок. Також актуальний в цю пору напій – імуномодулятор , який робиться на основі імбиру і лимона : 2 часточки лимона, дрібно нарізаний імбир (половина сірникової коробки ) і 3 ягоди годжі залити окропом , а потім пити це з медом вприкуску .