Обід. Фото: pixabay
Одночасне вживання білків і вуглеводів негативно діє на енергетичний баланс організму, змінює харчові вподобання і сприяє накопиченню організмом жиру.
Це з'ясували американські вчені, опублікувавши результати своїх досліджень в журналі BMC Nutrition.
Вони провели експеримент, в якому взяли участь 13 жінок і 14 чоловіків, середній вік яких становив 23 роки.
- Читайте також: Як стати щасливим раз і назавжди: ТОП-8 порад нейробіолога
Згідно з висновками вчених, одночасне споживання білків і простих вуглеводів (наприклад, цукру) зменшує окислення жирів. В результаті чим більше білків споживається разом з простими вуглеводами, тим менше ліпідів переробляється.
При цьому дослідники відзначили, що збільшення калорійності страв не збільшує пропорційно кількість засвоєної енергії.