Чим гриби корисні для здоров'я

8 травня 2017, 02:07
Дієтологи розповіли, які вітаміни і корисні елементи є в грибах

Фото: xcook.info

Вітамінів в грибах не так вже й мало. Вітаміну А в багатьох грибах – рижиках, білих, моховики, лисички – не менше, ніж у моркві. Вітаміну В1 в рижиках, лисички, білих і печерицях міститься стільки ж, скільки в злаках і яловичій печінці, пише real-vin.com.

Є в грибах і цинк (корисний для шкіри і судин), і сірка (зміцнює волосся і нігті), і калій (виводить з організму зайву рідину і перешкоджає появі целюліту), і мідь (робить тканини еластичнішими), і інші мікроелементи.

Реклама

Однак все сказане зовсім не означає, що, варто вам поїсти смажених або відварених грибочків, ваші зовнішність і самопочуття неодмінно покращаться. На жаль, всі корисні речовини, які містяться в грибах, руйнуються при тепловій обробці. Єдиний спосіб зберегти вітаміни і мікроелементи – засушити гриби, потім розтовкти в порошок і посипати отриманою приправою готові страви.

Грибні страви важко перетравлюються, і тому, щоб уникнути проблем зі шлунком, здоровій людині можна з'їсти не більше 300 г відварених або смажених грибів. Любителям домашніх заготовок теж не варто надмірно захоплюватися улюбленою стравою. Без шкоди для здоров'я на день можна з'їсти лише 100 г маринованих або солоних грибів.