Чим авокадо корисний для здоров'я

18 квітня 2017, 01:48
Цей південний плід не тільки володіє приємним і ніжним смаком, а й містить цілий комплекс вітамінів і жирів

Авокадо позитивно впливає на весь організм.

За рівнем   поживної цінності   авокадо   займає   одне   з   перших   місць   серед   всіх  рослинних   продуктів .   Пюрирувана   м'якоть   авокадо   –   це   основний   інгредієнт  мексиканського   страви   гуакамоле .   Його   також   можна   використовувати   для  приготування   різних   салатів   і   фруктових   коктейлів .   Цей   південний   плід   не тільки  володіє   приємним   і   ніжним   смаком ,   а й   містить   цілий   комплекс   вітамінів ,   а   корисні  жири ,   які   знаходяться   в   ньому   у великій кількості ,   легко   засвоюються   організмом ,  пише  likar.info


Як   вибрати   корисний   авокадо

Реклама

Фото: likar.info

Але це далеко не всі корисні властивості, якими володіє авокадо.  Чим ще може зацікавити нас цей фрукт, який багато хто помилково приймає за овоч?

Реклама


  – Авокадо містить велику кількість корисних жирів.  Поліненасичені жири, які входять до складу авокадо, знижують рівень холестерину, роблять наші судини еластичнішими, покращують кровопостачання а також допомагають нормалізувати роботу серця.  Людям, що страждають на атеросклероз, недокрів'ям і гіпертонією, цей фрукт рекомендують їсти якомога частіше.

  - Авокадо багате антиоксидантами.  Ці елементи захищають клітини нашого організму від шкідливої дії вільних радикалів, які прискорюють старіння організму, а найголовніше – порушують функцію імунної системи.

  - У складі авокадо дуже багато вітамінів.  У цьому фрукті міститься велика кількість різних мікроелементів (калій, магній, фосфор, кальцій і мідь) і особливо багато там таких важливих вітамінів, як А, С, B5, B6, і E.

  – У авокадо є білок.  На відміну від багатьох інших фруктів, авокадо містить протеїн.  Звичайно, кількість білка залежить від розміру плода: приблизно в 100 грамах авокадо буде 2 грами білка.

  – Авокадо може бути не тільки продуктом харчування.  Його часто використовують як інгредієнт різних косметичних масок і кремів.  Велика кількість вітамінів А і Е, які знаходяться в авокадо, сприятливо діють на шкіру: покращують її колір, розгладжують дрібні зморшки, знімають дрібні запалення, приглушують псоріаз і екзему.

  – Авокадо містить корисні жири.  Рослинні масла або вершкове масло, які сприяють набору ваги, можна спокійно замінювати м'якоттю авокадо.  Він також стане прекрасною альтернативою жирам, які традиційно використовують в кулінарії.  Для вегетаріанців авокадо може частково замінити м'ясо і яйця.

  – Авокадо сприяє засвоєнню поживних речовин.  Багато фрукти та овочі засвоюються організмом набагато швидше і краще в поєднанні з іншими продуктами, і авокадо є одним з таких "каталізаторів".  Він відмінно поєднується з бананами і сухофруктами, а також з багатьма овочами, серед яких селера, помідори, огірки, капуста, солодкий перець, кукурудза і морква.

  – Авокадо корисний вагітним жінкам.  Він містить фолієву кислоту, яка необхідна для формування і розвитку плода.  Крім того, вона запобігає передчасним пологам, а також незамінна для зняття післяпологової депресії.  Так що авокадо можна назвати "жіночим" фруктом.

  – Авокадо, як і банани, містить калій, – мінерал, необхідний для правильної регуляції водного балансу в організмі.  Калій потрібен для нормальної роботи печінки, нирок, залоз внутрішньої секреції, а також для підвищення м'язового тонусу.