Сочевичний суп з копченою грудинкою: рецепт для мультиварки

10 лютого 2019, 07:00
Смачний зимовий обід від Даші Малахової

Суп з сочевиці Фото: depositphotos.com

Гороховий суп люблять всі. Ну, або майже всі. Пропонуємо вам альтернативу, яка абсолютно нічим не поступається гороху. Навіть навпаки – такий суп виходить легшим, але не менш смачним і наваристим. Тож сьогодні у нас рецепт сочевичного супу з грудинкою і овочами!

Суп з сочевиці з копченостями

Реклама

Інгредієнти:

  • 200 г чорної, червоної і зеленої сочевиці
  • 200 г копченої грудинки
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 1 ст. ложка томатної пасти
  • 1/2 болгарського перцю
  • Рослинна олія
  • Лавровий лист
  • Сіль
  • Перець

Читайте також:

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Сочевицю ретельно промийте.
  2. У чаші мультиварки обсмажте на олії дрібно нарізану цибулю і моркву, встановивши режим "Випічка". Грудинку наріжте і додайте до овочів. Обсмажте ще протягом 1-2 хвилин.
  3. Додайте сочевицю, томатну пасту, болгарський перець, нарізаний соломкою, і залийте водою. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте лавровий лист і готуйте протягом 25-30 хвилин, встановивши режим "Тушкування ".

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами зимових супів з білих грибів. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати суп-пюре з гарбуза.

Дивіться відео, як правильно зберігати крупи і спеції: