Чай масала: рецепт корисного індійського напою з прянощами

2 жовтня 2020, 20:50
Такий чай не лише збадьорить, а й зігріє і поліпшить настрій

Леви - це терпкий чай масала

Чай масала – це напій, який готують з чорного чаю зі спеціями, включаючи імбир, корицю, гвоздику, кардамон, перець, аніс, і молоком. Він не лише смачний, але і корисний для здоров'я. Антиоксиданти, які містяться в чаї масала, допомагають зміцнити імунітет, знизити ризик запалення, раку, інфаркту та серцевих захворювань.

Чай масала

Реклама

Леви – це терпкий чай масала

Час приготування:

  • 15 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 71 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 5-7 стручків зеленого кардамону
  • 3-4 гвоздики
  • 1-2 зірочки анісу (за бажанням)
  • 5-7 горошин перцю (за бажанням)
  • 1 склянка води
  • 2-3 скибочки імбиру зі шкіркою
  • 1/2 палички кориці, розламаної навпіл
  • 1-2 столові ложки чорного чаю (або 1-2 чайних пакетика)
  • 1 склянка молока за вашим вибором
  • 2-3 чайних ложки (або більше або менше) кленового сиропу, меду, цукру

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Злегка подрібніть стручки кардамону, гвоздику, аніс і перець горошком. Помістіть в невелику каструлю з 1 склянкою води.
  2. Додайте імбир, корицю і чорний чай.
  3. Доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь (не кип'ятіть чай, він стане гірким) і дайте йому настоятися не менше 10 хвилин.
  4. Додайте молоко на ваш вибір. Ще раз доведіть до кипіння, вимкніть вогонь.
  5. Додайте цукор або мед, спробуйте. У разі необхідності додайте більше.
  6. Перелийте в склянку або кухоль для чаю.

Яке молоко використовувати

Підійде незбиране молоко, а також рослинне: мигдальне, вівсяне, соєве, молоко з кешью, конопляне молоко.

Дивіться відео, як вибрати якісний чай:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом золотого молока, а також писали, як зробити лате матча.