Швидкий рецепт ніжного сирного печива

10 лютого 2020, 19:32
Готуємо смачне сирне печиво в духовці

Сирне печиво з цукровою посипкою

Випічка з сирного тесту виходить ніжною і смачною. Ми пропонуємо приготувати м'яке сирне печиво з цукровою посипкою в духовці.

Дивіться відео, як спекти вівсяне печиво без цукру:

Реклама

Сир бажано вибирати пастоподібний, без крупинок. Готове печиво потрібно зберігати в бляшанці, щоб воно довше залишалося свіжим.

Читайте також:

Реклама

Сирне печиво як в дитинстві

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 309 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. розпушувача
  • 150 г борошна
  • 200 г сиру

Для посипання:

  • 1 яєчний жовток
  • 2 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло попередньо дістаньте з холодильника, щоб воно стало м'яким. Духовку розігрійте до 180 °С.
  2. Розітріть масло з цукром за допомогою вінчика.
  3. Додайте борошно, розпушувач, яйце і сир.
  4. Замісити м'яке тісто. Якщо воно липне до рук, додайте ще трохи борошна.
  5. Тісто розкачати до товщини 5-7 мм. Формочками виріжте печиво, перенесіть на застелений пергаментом деко.
  6. Змастіть верх жовтком і посипте цукром.
  7. Поставте в духовку на 15-20 хвилин. Чи не пересушити.
  8. Подавайте разом з чаєм, кавою або какао.

Корисна порада

Щоб зробити печиво більш ароматним, використовуйте коричневий цукор. У тісто також можна додати ваніль, корицю або терту лимонну цедру.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити горіхове печиво з мигдальними пелюстками . "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного печива з тріщинами від Юлії Висоцької.