Булочки до сніданку за годину: рецепт англійських сконів від Григорія Германа

8 листопада 2018, 09:00
Ведучий каналу "Україна" поділився рецептом фірмових булочок

Скони на сніданок Фото: facebook.com/germancooks

"Насправді, скони – це англійські булочки до чаю. Вітаються сухофрукти, розмарин, чебрець, кмин – все, що ароматизує тісто на наш смак", – написав Григорій Герман в своєму Facebook.

Англійські скони за рецептом Григорія Германа

Реклама

Складові:

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Масло вершкове холодне – 100 г
  • Розпушувач – 3 чайні ложки
  • Молоко – 100 мл
  • Яйце куряче – 1 шт
  • Цукор – 4 ст. ложки
  • Сіль – щіпка

Рецепт приготування:

  1. У миску блендера насипаємо борошно, масло, розпушувач, сіль і цукор. Збиваємо. Якщо ж немає блендера, ані насадки немає – є альтернатива. У глибокій ємності змішуємо борошно, розпушувач і цукор. Ріжемо масло великими шматками і відправляємо до борошна. Тепер пальцями перетираємо масло і борошно. Внаслідок жодного цілісного шматка масла залишитися не повинно, а замість цього у вас в мисці буде маса, дуже схожа одночасно і на пісок, і на дрібні панірувальні сухарі.
  2. Виделкою або вінчиком змішуємо яйце і молоко. Додаємо в миску з борошном. Швидко вимішуємо тісто. Прибираємо тісто на 15 хвилин у холодильник.
  3. Дістаємо тісто. Розкачуємо в лист, завтовшки 2-3 сантиметри. Тепер будь-якою формою вирізаємо з тіста скони. Квадратні, круглі, різних розмірів. В крайньому випадку, використовуємо підручні матеріали – чарки, банки з-під дитячого харчування.
  4. Вистилаємо деко папером для випікання і викладаємо скони. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин. Подаємо разом з кавою або чаєм.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананового кексу з шоколадом і горіхами. Ми також писали, як приготувати сіннабони з родзинками.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати скони за рецептом Олексія Суханова: