Брокколі і кабачки гальмують розвиток пухлин

11 травня 2015, 03:50
Перераховані овочі містять речовину сульфорафан, що володіє протираковим і антибактеріальним ефектами

Фото: julieleung.com

Вчені заявили, що люди, що проходять курс лікування від злоякісних пухлин голови та шиї, повинні вживати в їжу брокколі, кабачки і крес-салат. Дослідники представлять свої висновки на конференції American Association for Cancer Research Annual Meeting 2015, повідомляє gogetnews.info.

Згідно зі статистикою, у пацієнтів, що проходять курс лікування від злоякісних пухлин голови та шиї, значно підвищений ризик розвитку пухлин глотки і гортані.

Реклама

Більше того, навіть, якщо боротьба з першим захворюванням завершиться успішно, друге, швидше за все, призведе до смерті пацієнта. Вчені з'ясували, що брокколі, крес-салат і кабачки істотно знижують ризик формування пухлин гортані і глотки, передає "Газета.ру".

Перераховані овочі містять речовину сульфорафан, що володіє протираковим і антибактеріальним ефектами. Експерименти на мишах довели, що сульфорафан знижує ризик розвитку пухлин глотки і гортані, а дослідження на здорових добровольцях, регулярно пили сік овочів, показало, що в глотці і гортані людей дійсно формуються захисні механізми, що попереджають появу пухлин.