Страви з шовковиці: готуємо варення і соус до м'яса

2 липня 2020, 15:47
Варення з шовковиці добре підходить до сиру, а соус – до м'яса і птиці

Рецепти варення з шовковиці

Ягоди шовковиці не тільки смачні, але і корисні. Термін їх зберігання недовгий, тому шовковицю потрібно їсти або відразу (додавати в салати, десерти), або якось термічно обробляти (робити варення, настоянки, соуси, начинку для пирогів). Перед вживанням ці ягоди, як і малину, не миють.

Ми вже ділилися рецептами десертів і випічки з шовковиці, а сьогодні розповімо, як приготувати з неї варення і соус.

Реклама

Варення з шовковиці і лимона

Варення з шовковиці з лимоном

Складові:

  • 1 кг шовковиці
  • 1 кг цукру
  • 2 лимони

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Шовковицю перебрати, видалити зелені "хвостики".
  2. Засипати ягоди цукром. Залишити на 12 годин, потім додати сік лимона.
  3. Перемішати і варити тричі по 10 хвилин, кожного разу повністю охолоджуючи.
  4. Коли варення з шовковиці буде готове, його можна закатати і залишити на зиму, або насолоджуватися ним прямо зараз.

Соус з шовковиці до м'яса

Рецепти варення з шовковиці

Складові:

Реклама
  • 500 г шовковиці
  • 250 г червоного вина
  • 150 г винного оцту
  • 150 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Насипати в каструлю цукор, додати червоного вина і оцту. Довести до кипіння.
  2. Додати очищену від "хвостиків" шовковицю. Варити на середньому вогні до загусання, близько години.
  3. Подрібнити блендером і процідити через сито. Готовий ягідний соус до м'яса можна законсервувати або заморозити.

Чим корисна шовковиця

Будь-яка страва з соусом або варенням з шовковиці буде не тільки смачною, але і корисною. Ця ягода – справжня вітамінна бомба, запевняє фітотерапевт Вікторія Зубицька. Якщо ви будете вживати по склянці шовковиці на день, зменшаться болі в серці і задишка. Залізо, яке міститься в ягоді, корисне при анемії. Крім цього, в шовковиці є антидепресанти – фосфор і селен.

Шовковиця багата на залізо

Отже страви з шовковиці і настрій піднімуть, і здоров'я поліпшать. Але не варто відкладати приготування на потім, адже сезон цієї ягоди триває лише місяць.

Нагадаємо, шовковиця входить до ТОП-5 найкорисніших ягід.