Страви з макаронів: чотири небанальних рецепти

18 грудня 2017, 12:35
Прості і зрозумілі рецепти для любителів пасти

Як приготувати макарони Фото: timolina / Freepik

Зазвичай ми розглядаємо макарони виключно в якості невибагливого гарніру. Але вони можуть бути справжнім витвором мистецтва.

Макаронна запіканка

Реклама

Фото: topntp26 / Freepik

Здається, що незвичайного може бути в макаронній запіканці? Просте в приготуванні, це блюдо особливо актуально холодною зимою. Нехитра, але завжди безпрограшна комбінація макаронів, сиру і вершків не залишить голодними ні дітей, ні дорослих.

Інгредієнти на 4 порції:

Реклама
  • 500 г макаронів (ріжки або черепашки)
  • 200 г твердого сиру
  • 100 мл вершків жирністю 25%
  • 3 ст.л. панірувальних сухарів
  • мелений мускатний горіх
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Макарони відварити в підсоленій воді до готовності за інструкцією на упаковці. Сир натріть на крупній тертці.

2. Макарони з'єднайте з сиром, посипте мускатним горіхом і викладіть у форму для запікання.

Реклама

3. Полийте вершками і посипте панірувальними сухарями. Поставте в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте до утворення золотистої скоринки (20 хвилин).

Макарони з сиром і хрусткою крихтою

Фото: mrsiraphol / Freepik

З чим тільки не їдять макарони: вершковий і томатний соуси, гриби, бекон, морепродукти і так далі. Швейцарці теж внесли свій вклад в достаток макаронних варіацій і придумали дуже простий, але в той же час вельми незвичайний рецепт з обсмаженими панірувальними сухарями. Дивно, але вже з першої ложки розумієш, настільки така проста ідея може змінити смак знайомого блюда.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г макаронів (трубочки, пір'я або ріжки)
  • 150 г твердого тертого сиру
  • 8 ст.л. панірувальних сухарів
  • 100 г вершкового масла

Рецепт приготування:

1. Обсмажте панірувальні сухарі на вершковому маслі до золотистого кольору. Слідкуйте за тим, щоб не пересмажити крихту, інакше вона буде гірчити.

2. Відваріть макарони в підсоленій воді, розкладіть по порційних тарілках.

3. Посипте тертим сиром і обсмаженими панірувальними сухарями. Відразу ж подавайте до столу.

Макарони по-альпійські

Фото: topntp26 / Freepik

Батьківщина цієї страви – високогірні альпійські села. У жителів тутешніх місць не бракує в вершках і сирі. Не менш популярні тут і макаронні вироби завдяки їх харчовій цінності і довгого терміну зберігання, що в умовах селянського побуту вкрай важливо. Саме з цих простих продуктів і народився рецепт макаронів по-альпійські.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • 500 г макаронних виробів (великі трубочки)
  • 250 г твердого тертого сиру
  • 200 г вареного окосту
  • 700 мл вершків жирністю 30%
  • полпучка петрушки
  • 2 пера зеленої цибулі
  • сіль, мелений чорний перець

Рецепт приготування:

1. Поставте макарони відварюватися в підсоленій воді на час, вказаний на їх упаковці.

2. Відварені макарони зніміть з плити, злийте з них воду і, залишивши в тій же каструлі, заправте їх вершками.

3. Додайте нарізаний невеликими шматочками окіст. Всипте тертий сир, перемішайте і поставте на слабкий вогонь. Готуйте під кришкою близько 10 хвилин, вершки повинні добре прогрітися, а сир розплавиться.

4. Зніміть з вогню, заправте рубаною петрушкою і цибулею, поперчіть за смаком. Розкладіть по тарілках і подавайте до столу гарячим.

Асконські спагетті

Фото: valeria_aksakova / Freepik

Ці спагетті заслужили честь називатися по імені містечка Аскона, де вони були одного разу приготовані і де згодом стали обов'язковою позицією в меню практично всіх ресторанів і кафе. Свою репутацію вони заробили завдяки відмінному смаку, зовнішній привабливості і ситності – по-іншому їх особливий статус пояснити не можна.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г спагетті
  • 400 г курячого філе
  • 80 г шинки
  • 75 г твердого сиру
  • 100 г печериць
  • 1 помідор
  • 100 мл води
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч.л. сушеного орегано
  • 1 пучок петрушки
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 0,5 ч.л. солі
  • мелений чорний перець

Рецепт приготування:

1. Куряче філе наріжте невеликими кубиками і обсмажте на оливковій олії 4 хвилини. Перекладіть в окремий посуд.

2. Печериці наріжте пластинками разом з ніжками, ріпчасту цибулю дрібно наріжте, часник подрібніть. Все це обсмажте разом в тій же сковороді на середньому вогні 2 хвилини.

3. Наріжте помідор і додайте в сковороду, влийте воду і доведіть до кипіння.

4. Посоліть, додайте орегано і мелений перець за смаком. Зменшіть вогонь до слабкого і готуйте під кришкою 10 хвилин.

5. Наріжте шинку тонкими смужками шириною приблизно 1 см і 2 см завдовжки. Додайте в сковороду разом з обсмаженим раніше курячим філе і дрібно нарубаною петрушкою. Прогрійте 2-3 хвилини, зніміть з вогню і залиште під кришкою.

6. У підсоленій воді з додаванням невеликої кількості оливкової олії зваріть спагетті по інструкції на упаковці і відкиньте їх на друшляк.

7. Заправте спагетті приготованим соусом і подавайте, посипавши тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше медики назвали макарони корисними для здоров'я серця. А вчені розповіли, як відрізнити складні вуглеводи від простих.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями і томатним соусом: