Млинці на Масляну з начинкою: ТОП-5 незвичних рецептів

29 лютого 2020, 12:29
Рецепти смачних млинців на Масляну

Незвичні млинці на Масляну

Масляна 2020 пройде з 24 лютого по 1 березня, перед Великим постом. Під час Сирного тижня церковний статут забороняє вживати м'ясо. При цьому дозволені вершкове масло, сир, яйця, молоко і риба.

Читайте також:

Реклама

Млинці печуться весь тиждень в кожному домі, на млинці звуть гостей і всюди ними пригощають. Їх традиційно начиняють ікрою, сиром, сметаною або варенням.

Млинці із зеленню, сиром і червоною рибою

Млинці з червоною рибою

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Молоко – 1 стакан
  • Вода – 1/2 склянки
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сир – 100 г
  • Зелень кропу, зеленої цибулі і петрушки

Для начинки:

  • Сьомга слабосолона
  • Сметана або вершковий сир
  • Зелень

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Яйця збити з сіллю і цукром. Додати олію, перемішати вінчиком.
  2. Додати половину молока і всю муку з розпушувачем, перемішати до однорідності.
  3. Вилити молоко і воду.
  4. Додати натертий на дрібній тертці сир і нарізану зелень.
  5. Випікати млинці на змащеній маслом сковороді до золотистого кольору.
  6. Викласти начинку на млинці і згорнути рулетом. Розрізати на порційні шматки і подавати.

Дивіться відео про традиції Масниці:

Млинці з сиром та вишнею

Млинці з сиром і вишнею

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Борошно – 120 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 250 мл
  • Цукор – 7 ст.л.,
  • Вишня без кісточок (свіжа, заморожена або консервована) – 600 г
  • Сир – 400 г
  • Шоколад і м'ята – для подачі

Спосіб приготування:

  1. У миску просіяти борошно і додати 2 ст.л. цукру. Додати збиті виделкою яйця.
  2. Помішуючи віночком, поступово влити молоко, щоб вийшло однорідне тісто.
  3. Прибрати миску з тістом на півгодини в холодильник, після чого спекти тонкі млинці.
  4. Для начинки сир змішати цукром (5 ложок) і пробити його занурювальним блендером до однорідності.
  5. Кожен млинець згорнути навпіл, покласти на нього сир і вишню, і знову згорнути навпіл.
  6. За бажанням посипати тертим шоколадом, цукровою пудрою, листочками м'яти і відразу ж подавати.

Млинці з грибами і сиром

Млинці з грибами і сиром

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 ст.л. цукру
  • 0,5 ч.л. солі
  • 1 склянка борошна
  • 1 стакан кефіру
  • 1 стакан крутого окропу
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Сода – на кінчику ножа

Для начинки:

  • 400 г печериць
  • 50 мл вершків
  • 100 г вершкового або плавленого сиру
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Яйця збиваємо до появи легкої піни, додаємо сіль. Продовжуючи збивати, вливаємо в яйця склянку окропу. Потім додаємо стакан кефіру, перемішуємо.
  2. Просіваємо в миску борошно з содою, додаємо суху суміш в рідину. Ретельно розмішуємо, додаємо цукор і рослинне масло.
  3. Випікаємо тонкі млинці.
  4. Тим часом обсмажуємо гриби, нарізані скибочками, солимо, перчимо і вливаємо вершки.
  5. Коли вершки випаруються наполовину, додаємо сир і перемішуємо до тих пір, поки сир не розподілиться рівномірно. Вимикаємо вогонь і даємо постояти кілька хвилин.
  6. Потім викладаємо грибну начинку і загортаємо конвертом. Подаємо теплими або холодними.

Млинці з яблуками та корицею

Млинці з яблуками

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

Для млинців:

  • 1 яйце
  • 300 мл молока
  • 100 мл води
  • 250 г борошна
  • 1 ч.л. цукру
  • 1 ч.л. вершкового масла

Для начинки:

  • 400 г яблук
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 1 ч.л. кориці
  • 1 ч.л. ванілі
  • 60 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Для млинців збити яйце з сіллю і цукром, додати молоко і просіяне борошно. Збити до однорідного стану, потім поступово ввести воду, помішуючи тісто ложкою, за консистенцією воно повинно нагадувати домашню сметану. Щоб не змащувати сковороду в процесі смаження, додати розтоплене вершкове масло.
  2. Для начинки в сотейнику на вершковому маслі розтопити цукор і додати очищені і нарізані кубиками яблука, а потім корицю і ваніль. Яблука необхідно тушкувати, поки вони не стануть м'якими, але збережуть невелику пружність (в іншому випадку, остигаючи, вони можуть втратити форму).
  3. Посмажити млинці, викласти на кожен млинець начинку. Готові млинці можна прикрасити листком м'яти і присипати цукровою пудрою.

Млинцеві роли з оселедцем від Даші Малахової

Шпинатні млинці з оселедцем

Час приготування:

  • 45 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 мл молока
  • 200 г замороженого шпинату
  • 5 ст. ложок борошна
  • 4 ст. ложки рослинної олії
  • 2 яйця
  • 1 ст. ложка цукру
  • Сіль

Для начинки:

  • 200 г вершкового сиру
  • 2 філе слабосоленого оселедця
  • 1/2 пучка зеленої цибулі
  • Ікра летючої риби

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте тісто для млинців, з'єднавши молоко, яйця, борошно, сіль і цукор.
  2. Шпинат збийте в блендері і з'єднайте з млинцевим тістом. Додайте рослинну олію і спечіть млинці.
  3. Філе оселедця наріжте смужками, видаліть видимі кісточки.
  4. Змастіть кожен млинець вершковим сиром та ікрою летючої риби. Викладіть філе оселедця, кілька пір'я зеленої цибулі і скрутіть рулетиками.
  5. Розріжте і прикрасьте кожен рол чорною і зеленою ікрою летючої риби.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як святкують Масляну в різних країнах світу. "Сьогодні" також ділилися національними рецептами млинців.