Безалкогольні напої, що зігріють: готуємо фруктовий чай та глінтвейн

24 березня 2020, 20:25
Найкращі зимові коктейлі для тих, хто не вживає алкоголь

Безалкогольні коктейлі

Напої, що зігрівають, не обов'язково мають бути алкогольними. Спиртне створює ілюзію зігрівання, адже алкоголь дійсно розширює кровоносні судини та підсилює приплив крові до шкіри. До того ж відбувається відтік крові від життєво важливих органів, внаслідок чого температура тіла швидко падає.

Читайте також:

Реклама

Ми вибрали два рецепти простих рецептів безалкогольних напоїв, які сподобаються як дорослим, так і дітям. Глінтвейн на основі фруктового соку і цитрусовий чай піднімуть настрій та прикрасять своїм яскравим виглядом будь-який стіл.

Фруктовий чай

Безалкогольний фруктовий чай

Час приготування:

Реклама
  • 15 хвилин

Інгредієнти:

  • 500 мл води
  • 1 яблуко
  • 1 апельсин
  • 7 бутонів гвоздики
  • 2 ч.л. чорного чаю
  • 2 горошини запашного перцю
  • 1 паличка кориці
  • 1 зірочка бадьяну
  • Мед

Дивіться відео, чим корисний глінтвейн:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Яблуко і апельсин добре помити. Розрізати фрукти навпіл і видалити кісточки. Потім нарізати кубиками разом зі шкіркою.
  2. У каструлю налити воду і додати спеції. Довести до кипіння і варити три хвилини.
  3. Потім додати фрукти і готувати ще дві хвилини.
  4. Всипати заварку і зняти чай з вогню. Дати йому настоятися під кришкою.
  5. Готовий напій процідити в чашки і додати мед за смаком.

Глінтвейн з виноградного соку

Безалкогольний глінтвейн з яблуками

Час приготування:

  • 25 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 л виноградного соку
  • 1 яблуко
  • 3 шматочки лимона
  • 2 ст.л. родзинок
  • 2 зірочки бадьяну
  • 1 паличка кориці
  • 5-6 бутонів гвоздики
  • Мускатний горіх – на кінчику ножа
  • 2 тонкі пластинки свіжого імбиру
  • 1 ст.л. цукру або за смаком

Спосіб приготування:

  1. Імбир почистити, промити і нарізати тонкими пластинками. Яблуко розрізати на шматочки.
  2. У каструлю налити виноградний сік, покласти яблуко, три шматочки лимона, родзинки і цукор. Нагріти сік, не доводячи до кипіння. Щойно на поверхні соку почнуть з'являтися бульбашки, вимкнути вогонь і додати спеції.
  3. Накрити каструлю кришкою і дати настоятися напою 10 хвилин.
  4. Подавати гарячим, розливши глінтвейн по чашках чи жароміцних келихах.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" розповідали, як приготувати напої, що зігрівають, для дітей. Також ми писали, як зварити гарячий шоколад з апельсином.