Без борошна: як приготувати шоколадно-мигдалевий пиріг з апельсинами

10 листопада 2019, 11:53
Такий десерт ідеально смакує з міцною гарячою кавою

Пиріг з шоколадом, мигдалем і апельсинами

Шоколад і апельсини – класичне кулінарне поєднання. Сьогодні ми розповімо, як приготувати дивовижний домашній пиріг із чорним шоколадом, мигдалевим борошном і цитрусовою цедрою.

Дивіться відео, як приготувати пиріг з апельсиновою начинкою:

Реклама

Такий десерт найсмачніший, коли він охолоджений, тому його бажано остудити до кімнатної температури, а потім ще поставити на кілька годин у холодильник.

Читайте також:

Реклама

Шоколадно-мигдалевий пиріг з апельсиновою цедрою

Час приготування:

  • 1.5 години

калорійність:

Реклама
  • 283 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Чорний шоколад, порізаний на шматочки, – 170 г
  • Апельсини – 2 шт.
  • Несолоне вершкове масло кімнатної температури – 170 г
  • Цукор – 1 чашка
  • Яйця кімнатної температури – 4 великих
  • Мелений мигдаль – 1 2/3 чашки

Спосіб приготування:

  1. Розігріти духовку до 180 °С. Змастити маслом форму діаметром 23 см і застелити дно папером для випікання.
  2. На водяній бані розтопити шоколад, стежачи за тим, щоб він не підгорів. Зняти з бані й залишити остигати. Якщо шоколад почне густіти, повернути на водяну баню на кілька секунд.
  3. Помити апельсини й натерти цедру в миску, в якій будете готувати тісто.
  4. Додати розм'якшене масло і цукор. Збивати на середній швидкості протягом 3-5 хвилин, час від часу зскрібаючи тісто лопаткою зі стінок посудини.
  5. Продовжуючи помішувати, додавати по одному яйцю і збивати ще 3 хвилини. Маса має збільшитися в обсязі.
  6. Додати розтоплений шоколад і мелений мигдаль, акуратно перемішати силіконовою лопаткою.
  7. Вилити масу в форму і випікати 40-45 хвилин. Готовність перевірити шпичкою – до неї може прилипнути кілька крихт.

Як зробити шоколадну глазур для пирога

Такий пиріг можна покрити шоколадною глазур'ю. Для цього на водяній бані розтопити 115 г шоколаду і трохи остудити. Потроху додати 115 г вершкового масла кімнатної температури, перемішати до однорідної маси. Прикрасити отриманою сумішшю десерт і за бажанням присипати какао-порошком.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом шоколадно-вишневого десерту приголомшливого смаку від Лізи Глинської. Ми також писали, як приготувати грушевий кекс із цільнозернового борошна.