Бельгійські вафлі: три рецепти смачної домашньої випічки

13 березня 2020, 13:55
Ми розповімо, як зробити смачні вафлі в електричній вафельниці

Домашні вафлі

Бельгійські вафлі – найм'якші і найпишніші. Після випічки їх щедро посипають цукровою пудрою і подають разом зі збитими вершками, морозивом, розтопленим шоколадом, ягодами або фруктами.

Прямокутні бельгійські вафлі готують в спеціальних вафельницях за високої температури – зазвичай це займає 2-5 хвилин. Вафельницю перед випічкою слід обов'язково змастити маслом.

Реклама

Бельгійські вафлі на мінеральній воді

Інгредієнти:

Реклама
  • 250 мл молока
  • 125 мл мінеральної води
  • 3 великих яйця
  • 125 г вершкового масла
  • 250 г пшеничного борошна
  • 75 г цукру
  • 0,5 ч.л. розпушувача
  • Сіль на кінчику ножа
  • ванілін

Рецепт приготування:

  1. Жовтки збити з цукром до білого кольору. Додати до них молоко, ванілін і розтоплене вершкове масло.
  2. Перемішати і всипати сіль, просіяне з розпушувачем борошно.
  3. Тепер збити білки з цукром до стану твердої піни і обережно перемішати з тестом, додати мінералку.
  4. Злегка змастити вафельницу маслом і спекти вафлі за інструкцією виробника.

Читайте також:

Рецепт бельгійських вафель від Григорія Германа

Реклама

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 250 мл молока
  • 2 яйця
  • Цукор – за смаком
  • Розпушувач – 1/4 ч.л.
  • Щіпка ванільного цукру

Рецепт приготування:

  1. Збити яйця з цукром до отримання однорідної маси.
  2. Продовжуючи збивати, додати молоко, борошно з розпушувачем, сіль і трохи ванільного цукру.
  3. Наливаючи тісто ополоником в розігріту вафельницю, спекти вафлі.
  4. Подавати їх разом з фруктами і збитими вершками.

Прості бельгійські вафлі на молоці

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 г
  • Молоко – 400 мл
  • Масло вершкове (розтоплене) – 75 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 30 г
  • Сіль (щіпка)
  • Ванільний цукор (або будь-який інший ароматизатор)

Рецепт приготування:

  1. У великій мисці змішати борошно, цукор, ванілін і сіль. В окремому посуді виделкою збити розтоплене масло, молоко, яєчні жовтки.
  2. З'єднати "сухі" і "мокрі" інгредієнти, збити міксером близько хвилини, щоб не було грудочок.
  3. Окремо збити в міцну піну білки з дрібкою солі. Акуратно ввести в тісто.
  4. Випікати в вафельниці до золотистого кольору. Чим рум'яніші вафлі, тим вони смачніші.

Де в Україні можна знайти безпечні вафлі – дивіться відео:

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти сирні вафлі . Також ділилися рецептом смачних вафель на кефірі.