Ароматний сливовий джем з корицею

8 серпня 2018, 09:00
Ви можете додати до сливового варення й інші прянощі – ваніль, імбир, бадьян

Сливовий джем Фото: pixabay.com

Сливове варення з корицею – це просто і дуже смачно. Кількість цукру залежить від солодкості фруктів, тому регулюйте її на свій смак.

Сливовий джем

Реклама

Складові:

  • 1 кг слив
  • 500-700 г цукру
  • 1/2 – 1 ч.л. меленої кориці

Рецепт приготування:

  1. Сливи помити, видалити кісточки. М'якоть подрібнити за допомогою погружного блендера, засипати цукром і додати корицю, перемішати. Дати постояти при кімнатній температурі, щоб цукор розчинився.
  2. Невеликими порціями (приблизно по 2 ополоника) наливати варення в металеву каструльку з широким дном і варити, час від часу помішуючи, поки джем не загусне і не почне злегка прилипати до стінок.
  3. Після цього проварити ще 1-2 хвилини і перелити в стерилізовані банки. Повторити з рештою сливової маси. Закатати і зберігати в сухому прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як легко витягти кісточки з ягід і фруктів. Сайт "Сегодня" також ділився ррецептом варення із соснових шишок. Крім цього, ми розповідали, кяке варення містить найбільше вітамінів.

Реклама

Дивіться відео, як обрати кришки для домашньої консервації: