Ароматний крем-суп з лисичок: рецепт приготування

6 серпня 2020, 13:34
За бажанням в грибний суп можна додати зелень і сухарики

Солите овощной суп, когда овощи станут мягкими

Грибний крем-суп можна готувати з будь-яких грибів, але з лисичками він виходить особливо смачним. В якості основи підійде курячий або овочевий бульйон. Але навіть на воді суп виходить досить насиченим.

Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на одну порцію.

Реклама

Крем-суп з лисичок

Солите овощной суп, когда овощи станут мягкими

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 97 ккал на 100 г

Складові:

  • Лисички – 100 г
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
  • Рослинна олія – 20 г
  • Вершки 18% – 30 г
  • Молоко – 20 г
  • Соєвий соус – 5 г
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо 5 хвилин в олії.
  2. Ріжемо шматочками лисички, додаємо їх до цибулі, підсмажуємо ще 10 хвилин. Заливаємо частиною вершків так, щоб вони покрили гриби, даємо закипіти.
  3. Переливаємо в блендер і перебиваємо, але не в абсолютно однорідну масу, а в таку, де будуть ще відчуватися шматочки грибів.
  4. Виливаємо в кухлик, додаємо вершки і молоко. Їх кількість можна варіювати на ваш смак – зробити суп більш густим або більш рідким.
  5. Даємо закипіти, додаємо соєвий соус і спеції за смаком, знімаємо з вогню.

Як подавати суп

Перед подачею кладемо в суп кілька шматочків окремо підсмажених грибів (будь-яких, за смаком).

Дивіться відео, як приготувати крем-суп з шампіньйонів:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з лісовими грибами, а також ділилися рецептом сирного супу з печерицями.