Солите овощной суп, когда овощи станут мягкими
Грибний крем-суп можна готувати з будь-яких грибів, але з лисичками він виходить особливо смачним. В якості основи підійде курячий або овочевий бульйон. Але навіть на воді суп виходить досить насиченим.
Кількість інгредієнтів в рецепті розрахована на одну порцію.
Крем-суп з лисичок
Солите овощной суп, когда овощи станут мягкими
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 97 ккал на 100 г
Складові:
- Лисички – 100 г
- Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
- Рослинна олія – 20 г
- Вершки 18% – 30 г
- Молоко – 20 г
- Соєвий соус – 5 г
- Сіль, перець – за смаком
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо 5 хвилин в олії.
- Ріжемо шматочками лисички, додаємо їх до цибулі, підсмажуємо ще 10 хвилин. Заливаємо частиною вершків так, щоб вони покрили гриби, даємо закипіти.
- Переливаємо в блендер і перебиваємо, але не в абсолютно однорідну масу, а в таку, де будуть ще відчуватися шматочки грибів.
- Виливаємо в кухлик, додаємо вершки і молоко. Їх кількість можна варіювати на ваш смак – зробити суп більш густим або більш рідким.
- Даємо закипіти, додаємо соєвий соус і спеції за смаком, знімаємо з вогню.
Як подавати суп
Перед подачею кладемо в суп кілька шматочків окремо підсмажених грибів (будь-яких, за смаком).
Дивіться відео, як приготувати крем-суп з шампіньйонів:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з лісовими грибами, а також ділилися рецептом сирного супу з печерицями.