Цей суп-пюре з грибів виходить неймовірно смачним, ароматним і ніжним. Для нього можна використовувати як печериці, так і лісові гриби.
А щоб зробити цей суп вегетаріанським, використовуйте овочевий бульйон замість курячого.
Грибний суп-пюре
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 54 ккал на 100 г
Складові:
- 50 г вершкового масла
- 2 шт. ріпчастої цибулі
- 3 зубчики часнику
- 300 г грибів
- 1 ст.л. борошна
- 2-3 гілочки свіжого чебрецю
- курячий бульйон – 600 мл
Спосіб приготування:
- Цибулю і часник наріжте, обсмажте до прозорості на вершковому маслі.
- Додайте нарізані гриби і чебрець. Тушкуйте, поки гриби не випустять сік. Всипте борошно і перемішайте.
- Влийте в суміш бульйон і готуйте ще 5-10 хвилин.
- Перебийте суп в пюре за допомогою погружного блендера.
Як подавати
Подавайте суп гарячим, за бажанням додавши сухарики, смажені гриби, зелень або тертий пармезан.
Дивіться відео, як зробити суп-пюре з моркви:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з лісовими грибами.